<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Hiperszonikus rakéták Odesszában, Lukasenka szerint nő a feszültség a NATO által fenyegetett országban, az ENSZ szerint több áldozat lehet a hivatalosan megadott adatoknál. Az elmúlt órák háborús eseményeinek összefoglalója.

  • Az ukrán erők falvakat foglaltak vissza Harkiv régióban – mondta Volodimir Zelenszkij elnök éjszakai beszédében. 
  • Ukrajna létfontosságú Fekete-tengeri kikötőjét, Odesszát ismétlődő rakétatámadások érték, volt köztük hiperszonikus rakéta is. Egy ember meghalt, öten pedig megsebesültek, miután hét orosz rakéta egy bevásárlóközpontot és egy raktárt eltalált. 

Mariupol romokban. Fotó: DepositphotosMariupol romokban. Fotó: Depositphotos

  • Fehéroroszország különleges hadműveleti csapatokat telepít az Ukrajnával közös három déli határa közelébe, válaszul az Egyesült Államok és szövetségesei „növekvő fenyegetésére” – közölték a fegyveres erők. Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök kijelentette, hogy Moszkva beleegyezett abba, segít Minszknek a rakétagyártásban. 
  • Az ENSZ emberi jogi megfigyelő missziójának vezetője szerint a háború kezdete óta Ukrajnában elesett civilek valós száma több ezerrel haladja meg a hivatalos adatokat. Az ENSZ hivatalos polgári áldozatainak száma Ukrajnában 3381, a sebesülteké pedig 3680.
  • Legkevesebb 100 civil maradt az Azovstali acélműben. A dél-ukrajnai Mariupol városában heves harcok dúlnak – közölte a város polgármesterének egyik munkatársa. Az ukrán Azov-ezred a nemzetközi közösséghez fordult segítségért, mondván, katonái „teljesen reménytelen helyzetben, nyílt sebekkel, szükséges gyógyszerek és még élelem nélkül rekedtek bent".
  • Az Egyesült Királyság miniszterelnöke, Boris Johnson szerdán Finnországba és Svédországba látogat, mely két skandináv ország a háború miatt gondolkozik azon, kérelmezik a NATO-ba való felvételüket. 
  • Ukrán tisztviselők elmondták, hogy 44 civil holttestét találták az ország északkeleti részén, egy hetekkel ezelőtt lerombolt épület romjai között. A holttestek egy ötemeletes épületben vannak, amely márciusban omlott össze Iziumban, körülbelül 120 kilométerre Harkivtól.
  • Több mint 40 milliárd dollárral több segélyt hagyott jóvá kedden az amerikai képviselőház Ukrajnának. Erre várhatóan a szenátus is áldását adja majd.
  • Vlagyimir Putyin "drasztikusabb eszközökhöz fog nyúlni" Ukrajnában, ami jelentheti akár atomfegyver bevetését is – véli az amerikai nemzeti hírszerzés igazgatója. Avril Haines a szenátus fegyveres szolgálati bizottsága előtt elmondta, hogy az orosz elnök elhúzódó konfliktusra készül Ukrajnában, és a stratégiai céljai valószínűleg változatlanok. 

(The Guardian)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.