<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az orosz elnök burkolt fenyegetést küldött a német kancellárnak és a francia elnöknek a fegyverszállítások miatt, ugyanakkor engedékenyebb hangot ütött meg a velük egyeztetve az ukrán gabonaszállítmányok kapcsán.

Kritikus a helyzet Donbaszban

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombat esti televíziós beszédében azt mondta, hogy Donbászban „leírhatatlanul nehézek” a körülmények, és köszönetet mondott az ukrán védőknek, akik kitartanak a támadásban.
Ukrajna sürgősen nehézfegyverekért könyörög az orosz erők visszaszorításához a kelet-donbászi régióban. Az ukrán elnök szerint a könyörtelen orosz tüzérség és légicsapások azzal fenyegetnek, hogy az invázió áttörést tud elérni.

Az oroszok állítólag a szárazfödi haderejük harmadát elvesztették már. Fotó: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko Az oroszok állítólag a szárazfödi haderejük harmadát elvesztették már. Fotó: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Zelenszkij lemond a Krímről?!

Zelenszkij elismerte, hogy az Oroszország által a Krím 2014-es annektáláskor és az azóta elfoglalt területek egy részét biztosan nem fogják tudni katonailag visszaszerezni. Ugyanakkor ismét megerősítette azt, hogy az orosz erőknek el kell hagynia február 24-i inváziója óta elfoglalt területeket igényelt, más területeket. Ez ugyanakkor a kommentárok szerint egyfajta utalás lehet arra, hogy a háború előtti status quo elfogadható Ukrajna számára.

Újabb katonai sikerekről számoltak be az oroszok

Az orosz védelmi minisztérium azt állítja, hogy a csapataik elfoglalták a stratégiailag fontos Lyman várost és számos más kisebb települést. Az oroszok szerint bekerítették Szievierodonyecket, ugyanakkor ezt az ukrán források cáfolták

Elképesztő orosz veszteségekről számolt be a brit hírszerzés

A brit hírszerzés becslései szerint ebben a hónapban Oroszország elvesztette szárazföldi haderejének körülbelül egyharmadát. Ezzel lehet összefüggésben, hogy Vlagyimir Putyin az eltörölte a katonai toborzás eddigi felső korhatárát, és immár 40 éven felüliek is jelentkezhetnek.

Putyin figyelmeztetést küldött. Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Mihail KlimentPutyin figyelmeztetést küldött. Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Mihail Kliment

A fegyverszállítások miatt fenyegetőzik Putyin

Vlagyimir Putyin telefonon beszélt Emmanuel Macron francia elnökkel és Olaf Scholz német kancellárral. A Kreml beszámolója szerint azt mondta nekik, hogy a folyamatos fegyverszállítás „veszélyes”. Arra figyelmeztette a két erős európai ország vezetőjét, hogy „a helyzet további destabilizálódásának” komoly veszélye van, ami miatt súlyosbodhat a humanitárius válság is. Az orosz elnök azt mondta, hogy hajlandó megvitatni annak lehetőségeit, hogy Ukrajna miként indíthatja újra a gabonaszállítást a fekete-tengeri kikötőkből.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.