2019. február 7. 07:40
MTI

V4-Németország csúcstalálkozót tartanak Pozsonyban, ahol az EU jövője és az európai parlamenti választások témája is terítékre kerül.

Csúcstalálkozót tartanak a visegrádi országok (Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország) kormányfői a német kancellár, Angela Merkel részvételével a pozsonyi várban csütörtökön.

A találkozó a vendéglátó Peter Pellegrini szlovák kormányfő és Angela Merkel kétoldalú tárgyalásával kezdődik tizenegy órakor. Pellegrini és Merkel tárgyalásán országaik kétoldalú kapcsolatai, valamint az Európai Unió időszerű kérdései kerülnek terítékre. A két politikus ezt követően közös sajtóbejelentést tesz.

A visegrádi kormányfők - a német kancellár részvételével tartandó - kibővített találkozója délben kezdődik. A csúcs fő témái az Európai Unió 2021-2027 közötti évekre szóló keretköltségvetése, az idei európai parlamenti választások, az EU jövője, valamint a 30 évvel ezelőtti európai társadalmi változások lesznek.

A másfél órásra tervezett találkozó után, fél kettőtől a résztvevők közös nemzetközi sajtótájékoztatót tartanak a helyszínen. Ezt követően a V4-országok miniszterelnökei külön egyeztetést is folytatnak egymással.

10 millió forint az álomotthonhoz

Lakásvásárlás előtt állsz és a legkedvezőbb kölcsönt keresed? Lakáshitel kalkulátorunk segít dönteni! 20 éves futamidővel 10 millió forintos hitelt az alábbi konstrukcióval vehetsz fel, ha fontos a törlesztőrészlet nagysága: az egyik legkedvezőbb ajánlatot jelenleg a K&H Bank üzleti feltételű lakáshitele nyújtja 53 430 forintos induló törlesztőrészlettel és 2,79 százalékos induló THM-mel. Ezt a CIB Bank lakáskölcsöne követi 2,81 százalékos THM-mel és 54 305 forintos törlesztőrészlettel, utána pedig az Erste Bank lakáscélú hitele 54 712 forintos törlesztőrészlettel és 2,89 százalékos THM-mel. Szintén kedvező a Raiffeisen Bank lakáshitel ajánlata: 57 024 forintos induló törlesztőrészlet és 3,36 százalékos kezdő THM-mel kínálja a bank a kölcsönt. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!