<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A francia egészségügyi miniszter a súlyos gazdasági és társadalmi zavarok elkerülésére hivatkozva jelentette be, hogy lerövidítik a kötelező izoláció és a karantén idejét.

Módosítja a koronavírussal fertőzött emberekre vonatkozó karanténkövetelményeket a francia kormány, annak ellenére, hogy minden eddiginél magasabb számú új megbetegedést regisztráltak - jelentette be Olivier Veran egészségügyi miniszter a Le Journal du Dimanche című vasárnapi újságban.

Veran a lapnak elmondta, hogy hétfőtől a vírussal fertőzött, teljesen beoltott embereknek csak hét napig kell izolálniuk magukat, a karantén hossza pedig öt napra csökkenhet azoknál, akiknél negatív a teszteredmény.

Az egészségügyi miniszter elmondta, hogy a nem beoltottaknak tíz napig kellene karanténban maradniuk, és elkülönítési idejüket ugyanilyen feltételek mellett hét napra lehetne lerövidíteni.

Veran szerint a karanténidőszakok lerövidítése segít megvédeni a gazdaságot és a társadalmat a súlyos zavaroktól, mivel a fertőzőképesebb omikron variáns miatt tovább emelkedik a megbetegedések száma.

Szombaton Franciaország 219 ezer új vírusfertőzést jelentett. A százezer főre jutó új esetek hétnapos előfordulási aránya legutóbb 1456 volt.

Franciaországban ahhoz, hogy valakit teljes mértékben védettnek tekintsenek, a második védőoltást követően legkésőbb hét hónappal meg kell kapnia az emlékeztető oltást is. Az egészségügyi miniszter bejelentette azt is, hogy ez az időszak február 15-étől négy hónapra rövidül.

(MTI)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.