TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A legtöbb új koronavírusos esetet Indiában, az USA-ban és Brazíliában jegyezték fel.

Rekordszámú, mintegy 308 ezer új koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak az elmúlt 24 órában világszerte az Egészségügyi Világszervezet szerint, írja laptársunk, a Privátbankár.hu.

Rio de Janeiro, Brazília. A dél-amerikai országban mérték az egyik legnagyobb emelkedést a fertőzésszámban. (Forrás: Pixabay/eacuna) Rio de Janeiro, Brazília. A dél-amerikai országban mérték az egyik legnagyobb emelkedést a fertőzésszámban. (Forrás: Pixabay/eacuna)

Ekkora növekedésre még nem volt példa a járvány kitörése óta. Az eddigi rekordot egy héttel ezelőtt jegyezték fel, a mostani szám ezerrel haladja meg az akkorit.

A legnagyobb emelkedést Indiában (94 ezer új fertőzött), az Egyesült Államokban (45,5 ezer új fertőzött), Brazíliában (44 ezer új fertőzött) és Spanyolországban (12 ezer új fertőzött) mérték.

A Johns Hopkins Egyetem adatbázisa szerint

a regisztrált koronavírusos esetek teljes száma globálisan átlépte a 29 milliót. Ennek mintegy felét az amerikai kontinensen jegyezték fel.

A vírussal összefüggésben elhunytak száma egy nap alatt 5500-zal 917 ezerre nőtt. Az Egyesült Államokban és Indiában több mint ezren, Brazíliában 874-en hunytak el 24 óra alatt. Spanyolországban a legutolsó, pénteki adatok szerint 48-an vesztették életüket egy napon belül.

Az elmúlt hónapokban számos európai országban is jelentősen növekedni kezdett az új, regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma, az új halálesetek száma ugyanakkor általában a korábbi, relatív alacsony értéken maradt.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében.   

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.