<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
		


		
		

A fertőzöttek, gyógyultak és elhunytak számáról minden nap érkeznek friss adatok. Akadnak azonban olyan számok, melyekről ritkábban esik szó. 

Napi adatközléseink során négy ábra segítségével helyezzük kontextusba a legfrissebb, koronavírus-járvánnyal kapcsolatos adatokat. Vannak azonban olyan információk, melyek ezekből vezethetők le, és talán egy újabb szemszögből világítják meg a magyarországi helyzetet. Részben azért, mert régiós viszonylatban teszi összehasonlíthatóvá a magyar adatokat. 

1) Halálozási ráta a régióban

Jól látható, hogy a magyar halálozási adat trendszerűen emelkedik egy ideje már, miközben minden régiós ország egy, a magyarnál jóval alacsonyabb szinten tudja tartani az arányszámot. Az elképesztő mértékben kiugró magyar adat hátterében főként az alacsony számú hazai tesztelések állnak. Emiatt ugyanis alacsonyan marad a diagnosztizált fertőzöttek száma is. 

2) Koronavírus-járványgörbe

A napi új fertőzöttek számából felrajzolt járványgörbéből kiderül, a régiós országok két csoportba sorolhatók: míg hazánkban, Szlovákiában és Horvátországban lapos és viszonylag kiegyenlített a görbe, addig Romániában, Ukrajnában és Szerbiában trendszerűen gyorsuló ütemben emelkedik a napi új fertőzöttek száma. 

3) Aktív koronavírus-fertőzöttek száma

A diagnosztizált fertőzöttek száma az éppen betegek, újonnan diagnosztizáltak mellett értelemszerűen azokat is tartalmazza, akik már meggyógyultak és akik elhaláloztak. Velük korrigálva a teljes számot, megkapjuk az aktív fertőzöttség mértékét. Ha az aktív fertőzöttek száma elkezd a csökkenni előző naphoz képest, az pozitív jel lehet a járvány tetőzését illetően. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.