2020. január 18. 15:06

A gyorsan változó piaci környezet, a rövid határidővel hatályossá váló törvények és a vállalkozói adó- és járulékterhek korában sokan keresik a kiszámíthatóan működő kollektívához vezető utat. A válasz pedig elég 21. századi: a rugalmasság segíteni fog a munkaerő esetében is. A diák-, főállású- és nyugdíjas állások hirdetésével foglalkozó Atlasz Csoportot kérdeztük tapasztalataikról.

Elfelejthetjük a 8 órás munkaköröket?

Természetesen a kérdés költői, nem kell végleg elbúcsúznunk a hagyományos, teljes munkaidős munkaköröktől. Viszont komolyan érdemes fontolóra venni a cégünkön belül a felelősségi köröket: mi az, ami ki- vagy átszervezhető? A napi 8 órás, kötött helyszínű munkavégzés egyre ritkábban érdeke a vállalkozásoknak és a dolgozóknak egyaránt. Vannak olyan feladatok, ahol nélkülözhetetlen, de egyre kevésbé tekinthető alapvetőnek.

Home office lehetőség mint juttatás

A munkavállalói elégedettség és a fluktuáció kéz a kézben jár, így a heti 1-2 nap home office lehetőség egyre gyakrabban kerül elő az álláshirdetésekben - mondta el Szetlák Tamás, az Atlasz Csoport igazgatója. Egy kis rugalmasságot igényel a munkaszervezés szemszögéből, de a dolgozó sokszorosan fogja meghálálni, ha nem kell szabadságot kivennie egy szerelő fogadásához vagy nem marad hétvégére a nagymosás. Egyre több cégnél látható az a tendencia is, hogy már eleve kevesebb munkaállomást terveznek, kalkulálva az otthonról dolgozó munkatársakkal.

Home office Home office

A két rész több, mint egy egész

A részmunkaidős kollégák munkaideje ugyanúgy kiteszi a napi 8 órát, mégis rugalmasabban kombinálhatóak. Akár az is egyeztethető, hogy egy héten 15, míg a következő héten 25 órát dolgozzon a munkatárs, így jobban a folyamatokhoz igazíthatjuk a munkaerőt. 

Továbbá két részmunkaidős dolgozó kisebb eséllyel mond fel, megy szabadságra, betegszik meg egyszerre - mint egy fő, teljes munkaidős alkalmazott. Ennek okán nagyobb biztonsággal, jobb kiszámíthatósággal dolgozhat a cég.

A teljesítmény miatt sem kell aggódni, hiszen a különféle kutatások és a tapasztalatok is azt támasztják alá, hogy napi 5-6 órát vagyunk képesek koncentráltan dolgozni. Egy napi 4 órában foglalkoztatott kolléga emiatt valószínűleg hatékonyabb lesz és kevesebb szünettel fogja megszakítani a munkaidejét.

Diákmunka Diákmunka

Az alkalmazottakon túl

Vitathatatlan, hogy minden cégnél szükség van egy fix alkalmazottakból álló bázisra. De érdemes megvizsgálni, hogy a termelés, szolgáltatás évenként ismétlődő intenzívebb időszakait és az egyedi feladatokat velük vagy kiegészítő megoldásokkal oldjuk-e meg.

A legegyszerűbb megoldás, ha a projektfeladatokkal egy külső alvállalkozót bízunk meg, aki a kivitelezés teljes folyamatáért felel. Pénzügyileg egyszerű a felállás, elszámolható számlát kapunk és teljes felelősséget vállal a munkájáért a megbízott cég. Mégis, vannak olyan feladatok, amelyek rendszeresek vagy nem szeretnénk házon kívül végeztetni őket.

Diákok munkamegbeszélése Diákok munkamegbeszélése

Diákmunka és nyugdíjas munka

Ilyen esetekre tökéletes a diákmunka vagy a nyugdíjas munkavállalók segítsége. A foglalkoztatásuk rendkívül kedvező feltételekkel történik, hiszen a bérük után csak a személyi jövedelemadót szükséges megfizetni és a szövetkezet költségszámlát küld a teljes díjról. Mindkét esetben a szövetkezet végzi a leszerződést, bejelentést, adminisztrációt, bérszámfejtést, de akár még a beosztás elkészítését is - jelentősen tehermentesítve a saját HR munkatársainkat. 

A nyugdíjasok jellemzően részmunkaidőben vállalnak kisegítő feladatokat, míg a diákok egész évben, az egyetemi tanulmányaik mellett. A fiatalok heti 20-40 órás, nettó 1000 forint órabér feletti pozíciókat keresnek és akár szakmai feladatokkal is megbízhatóak, az egyetemi tanulmányaikkal összhangban.

Míg egy alkalmazott toborozása, betanítása, próbaideje hónapokat vesz el, addig a nyugdíjas vagy diák munkaerő akár egy héten belül munkába állhat, hiszen már szerződött szövetkezeti tagok. Az Atlasz Iskolaszövetkezetnél bevezették az elektronikus szerződést a diákok számára, így akár a jelentkezés napján megkezdhetik a munkát a cégnél, hiszen távolról is lebonyolítható az adminisztráció.

Cégként egyszerűen meghatározható, hogy mely napokra hány fő segítségét kérjük - a köztes időszakban pedig nincsenek adóterhek, bérköltségek, szabadságok vagy betegszabadságok. Az alkalmi, rugalmas kisegítésekkel tehermentesíthetők a főszezonban a kollégák, valamint a szabadságolások időszaka is jobban áthidalható. 

Nyugdíjas munkaerő Nyugdíjas munkaerő

Rugalmas juttatási csomag a motivációért

Ha hosszú távon szeretnénk egy állandó csapattal dolgozni, akkor ma már megúszhatatlan feladat, hogy külön mérjük és vizsgáljuk a munkavállalói-elégedettséget. Fehérgalléros munkák esetén sok esetben a pénz nem a leghatékonyabb motivátor: a home office, az extra képzések, a nyelvoktatás vagy egy céges esemény hatásosabb lehet. Emiatt érdemes az egyénre szabott motivációs terv bevezetését is megfontolni, ahol a munkatársakhoz igazítva alakíthatjuk ki a juttatásokat.

Univerzális recept természetesen nincs: de érdemes a különféle motiváló juttatásokkal kísérletezni a teljesítményértékeléssel párhuzamosan, hogy kialakíthassuk a cégünknek megfelelő rugalmas csomagot.

Bár első olvasásra némelyik opció túl nagy ugrásnak tűnhet, megfontolandó a kipróbálásuk a stabilabb működés érdekében. Te milyen eszközökkel dolgozol a céged kiszámítható működésén?

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.