<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

De heves hacok dúlnak, az ukránok nem számítanak gyors győzelemre. Reggeli háborús hírek.

  • Továbbra is ellentmondásos hírek érkeznek az ukránok Herszonnál indított offenzívájáról. Az információkat mindkét oldalon erősen szűrik, az ukránok még az egyébként jól értesült közösségi médiás hírforrásokat is igyekeztek lezárni, hogy az oroszok minél kevesebbet tudhassanak meg valódi szándékaikról.
    Az mindenesetre biztos, hogy a kibontakozóban lévő ukrán offenzíva a front egyes szakaszain ért el eredményeket, illetve legalább egy helyen, a Herszontól északkeletre található Davidiv Brid térségében több kilométer mélységben jutottak be az orosz frontvonalak mögé, és egy fontos utánpótlási útvonalat is elvágtak.
    Volodomir Zelenszkij ukrán elnök egyik főtanácsadója Telegram-csatornáján az éjjel azt írta: „A tény, hogy még nem vettük be Herszont, nem jelenti azt, hogy megállt vagy kudarcot vallott volna a délen indított hadművelet. A hadművelet tervezett módon zajlik. Pusztítjuk az ellenség logisztikáját, légvédelmét, üzemanyag- és lőszerraktárait.” Olekszij Aresztovics arra intette honfitársait, hogy legyenek türelmesek, mert „nem lesznek gyors győzelmek”.
  • A hivatalos orosz csatornák az ukrán offenzíva teljes kudarcáról, tucatjával kilőtt ukrán páncélosokról, több lelőtt harci repülőgépről számolnak be. Azonban a fronton harcoló orosz katonák Telegram-bejegyzései másról tanúskodnak, ott ugyanis többen visszavonulásról, elégtelen tüzérségi és légi támogatásról beszélnek.
  • Több kulcsfontosságú, a Herszon környéki orosz erők ellátását biztosító hídra is újabb csapásokat mértek az ukránok az elmúlt órákban. Támadás érte a már többször is HIMARS-rakétákkal támadott Antonovszkij-hidat is, ahol az oroszok a híd alatt egy jobban védett pontonhíd építésébe is kezdtek korábban. Az állandó ukránt tüzérségi támadások miatt azonban ez az ideiglenes híd egyelőre nem készült el.
  • Észtország hamarosan megtilthatja orosz állampolgárok belépését az országba Urmas Reinsalu észt külügyminiszter szerint.
  • Zelenszkij ukrán elnök egyébként üdvözölte az EU döntését arról, hogy felfüggesztik az Oroszországgal érvényben lévő vízumkönnyítési megállapodást. „Egy olyan állam polgárai, amely az európai értékek elpusztítására tör, Európát szórakozás és vásárlás céljára használják, szeretőiket Európába küldik vakációra” – mondta erről.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.