2020. március 8. 20:08
mfor.hu

A holtankoljak.hu előrejelzése szerint az e heti 17-18 forintos csökkenés után március 11-étől mindkét üzemanyag-fajta ára literenként 6-8 forinttal lehet alacsonyabb.

Ezt a feltételezését a szakportál arra alapozza, hogy 2008 óta nem zuhant akkorát a Brent típusú olaj ára, mint most a hétvégén. Az OPEC hétvégi ülése nem vezetett eredményre, aminek hatására az olaj ára jelenleg már csak 45,54 dollár. A heti változás így már 10 százalék feletti, viszont a hétfő-péntek között történt változás értéke csupán 3 százalék. 

A Mol az árváltozásnál az előző pénteki állapotot veszi figyelembe. Fotó: MTI A Mol az árváltozásnál az előző pénteki állapotot veszi figyelembe. Fotó: MTI

Tapasztalatok szerint a Mol az árváltozásnál az előző pénteki állapotot veszi figyelembe: pénteken az olaj ára 49,48 dollár volt, ami 3 százalékos változást jelent.

A forint folyamatosan erősödik a dollárral szemben, péntekig 299,26 forintra változott az árfolyam, jelenleg 297 forintot kell fizetni 1 dollárért. Ez tovább erősíti a jövő heti, 6-8 forintos üzemanyagár-csökkenés mértékét - írja a holtankoljak.hu.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.