2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Uniós támogatással, egy csaknem 300 millió forintos beruházás részeként új irodaépületet alakított ki és bővítette eszköz- és gépállományát a szegedi Stravaco Építőipari Kft. 

A Stravaco Építőipari Kft. főként infrastrukturális projektek kivitelezésébe vesz részt, fő profilja a mélyépítés. A cég foglalkozik út- és vasút építéséhez, vízépítési feladatokhoz, környezetvédelmi beruházásokhoz, valamint ipari és kereskedelmi projektekhez kapcsolódó földmunkák elvégzésével, az elmúlt években pedig komoly tapasztalatot szerzett különböző bontásokban is.

A növekvő irodai munkavállalói létszám miatt szükség volt a vállalkozás irodakapacitásának bővítése. Ezért a cég Szabadkai úti telephelyén új, 446 négyzetméteres bruttó alapterületű épületet alakítottak ki, amely képes kiszolgálni a növekvő ügyfélforgalmat is. Az épület hűtését és fűtését egy 16 kW-os teljesítményű levegő-víz hőszivattyú biztosítja.

A beruházás leginkább hangsúlyos része az eszköz- és gépállomány bővítése volt: három kotrógépet, egy kompakt rakodógépet, valamint egy tömörítéshez használt VI-hengert állítottak üzembe. Az új, korszerű munkagépek lehetővé teszik a gyorsabb, pontosabb, költséghatékonyabb működést, és megoldják a vállalkozás korábbi kapacitásproblémáit. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a 2013-ban alapított, családi tulajdonú, 22 alkalmazottat foglalkoztató Stravaco Építőipari Kft. értékesítésből származó nettó árbevétele 2022-ben 2,849 milliárd forint volt, ami 19 százalékkal haladta meg az előző évit. A vállalkozás 2021-ben 251 millió, 2022-ben 195 millió forint adózás utáni eredményt ért el. (A címlapkép illusztráció)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!