1p

Lemondott a Pegazus fejlesztőjének elnöke, miután kiderült, hogy az izraeli rendőrség is használta a kémszoftvert.

Lemondott posztjáról Asher Levy, a Pegasus fejlesztő NSO Group elnöke, mitán kiderült, hogy az izraeli rendőrség is használta a kémszoftvert – írja a hvg.hu a Calcalist című izraeli lap nyomán.

Lemondott a cég elnöke. Fotó: Depositphotos
Lemondott a cég elnöke. Fotó: Depositphotos

Levy a Calcalist megkeresésére azt közölte, azért távozott, mert a Novalpina Capital nevű alap megbízottjaként töltötte be a pozíciót, mivel azonban ez kiszállt az NSO-ból, a helyére pedig a Berkeley Research Group érkezett, új elnököt neveztek ki Finbarr O'Connor személyében.

Levy 2020 áprilsában lett a cég elnöke. Azóta számos országból – köztük Magyarországról is – érkeztek olyan jelzések, hogy a kémszoftvert kormányok jogszerűtlen megfigyelésekre használhatták.

Az elmúlt napokban a Calcalist feltárta, hogy az izraeli rendőrség is bevetette a Pegasust civilek ellen – olyanok ellen is, akiket semmiféle bűncselekmény elkövetésével sem gyanúsítanak. A hatóság tagadta a vádakat, a kommunikációjukból azonban arra lehet következteni, hogy elismerték a Pegasus használatát.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!