<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Több tucat embernél mutatták ki a koronavírust azok közül, akik két tegnap Dél-Afrikából Hollandiába érkezett, majd ott karantén alá vett repülőgépen utaztak.

A KLM légitársaság két gépe már úton volt Hollandia fele, amikor a holland kormány felfüggesztette a két ország közti légiközlekedést az új, omikronnak elnevezett variáns miatti aggodalmak miatt. A két gép összesen nagyjából 600 utasát nem engedtek leszállni az amszterdami Schiphol nemzetközi repülőtéren, majd több órás várakozás után mindegyiküket letesztelték.

A holland egészségügyi hatóságok szerint az eredmények aggasztók, ugyanis több tucatnyian adtak pozitív mintát közülük. Őket most további szűrővizsgálatnak vetnek alá, hogy kiderítsék vannak-e közöttük olyanok, akik az új, omikronnak elnevezett variánst hordozzák.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteken aggasztónak minősítette a nagyszámú mutációval rendelkező omikron vírusvariánst. A WHO szerint az előzetes bizonyítékok alapján az újrafertőződés fokozott kockázata áll fenn ennél a variánsnál a többi, szintén aggodalomra okot adó variánshoz képest.

(MTI)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.