<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Bánki Erik legfrissebb vagyonnyilatkozatában már nem szerepelnek a rejtélyes vállalkozások.

Lapunk megírta, hogy Bánki Erik két céges érdekeltsége is megszűnt a közelmúltban a cégnyilvántartási adatok szerint.

Bánki Erik (Fotó: MTI / Kovács Attila)Bánki Erik (Fotó: MTI / Kovács Attila)

Ezek a vállalkozások papíron semmilyen jelentős bevétellel nem egészítették ki a közelmúltban a parlament gazdasági bizottságát vezető politikus jövedelmét, látszólag nem sok értelme volt a fenntartásuknak, a sajtó is hiába próbálta kinyomozni, mivel foglalkozhatnak ezek a cégek. Mindössze annyi derült ki a korábbi vagyonnyilatkozatokból, hogy volt év, amikor tisztes, több tízmilliós jövedelme származott innen a képviselőnek.

Időközben azonban okafogyottá vált a működtetésük, legalábbis olyan döntés született a tulajdonosok részéről, hogy végelszámolják a vállalkozásokat, vagyis az Envi Consult Tanácsadó Betéti Társaságot és az RHP Kreatív Szolgáltató Betéti Társaságot. Utóbbi már ezzel a megjelöléssel (v. a., azaz végelszámolás alatt) szerepelt Bánki Erik 2018-as évről szóló, egy éve leadott vagyonnyilatkozatában. Az Envi viszont akkor még működött, így itt semmilyen utalás nem szerepelt a cég neve mellett.

Most viszont már egyik cég sincs feltüntetve a képviselő tavalyi évről szóló, idén január végén benyújtott vagyonnyilatkozatában. Vagyis lezárultak a végelszámolási eljárások, a furcsa hátterű cégek már nem működnek.

Ami a képviselő jövedelmeit illeti, tavaly szép osztalékeső hullott rá, két másik cégéből összesen 104,3 millió forintot kapott. Ugyanakkor őstermelőként a vagyonnyilatkozat szerint nem részesült jövedelemből 2019-ben, holott egy évvel korábban még havi bruttó 720 ezer forintot tüntetett fel.

A vagyonnyilatkozatok legújabb köréről több cikket is írtunk, itt és itt találja ezeket

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.