Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Baka F. Zoltán Baka F. Zoltán

Bánki Erik legfrissebb vagyonnyilatkozatában már nem szerepelnek a rejtélyes vállalkozások.

Lapunk megírta, hogy Bánki Erik két céges érdekeltsége is megszűnt a közelmúltban a cégnyilvántartási adatok szerint.

Bánki Erik (Fotó: MTI / Kovács Attila)Bánki Erik (Fotó: MTI / Kovács Attila)

Ezek a vállalkozások papíron semmilyen jelentős bevétellel nem egészítették ki a közelmúltban a parlament gazdasági bizottságát vezető politikus jövedelmét, látszólag nem sok értelme volt a fenntartásuknak, a sajtó is hiába próbálta kinyomozni, mivel foglalkozhatnak ezek a cégek. Mindössze annyi derült ki a korábbi vagyonnyilatkozatokból, hogy volt év, amikor tisztes, több tízmilliós jövedelme származott innen a képviselőnek.

Időközben azonban okafogyottá vált a működtetésük, legalábbis olyan döntés született a tulajdonosok részéről, hogy végelszámolják a vállalkozásokat, vagyis az Envi Consult Tanácsadó Betéti Társaságot és az RHP Kreatív Szolgáltató Betéti Társaságot. Utóbbi már ezzel a megjelöléssel (v. a., azaz végelszámolás alatt) szerepelt Bánki Erik 2018-as évről szóló, egy éve leadott vagyonnyilatkozatában. Az Envi viszont akkor még működött, így itt semmilyen utalás nem szerepelt a cég neve mellett.

Most viszont már egyik cég sincs feltüntetve a képviselő tavalyi évről szóló, idén január végén benyújtott vagyonnyilatkozatában. Vagyis lezárultak a végelszámolási eljárások, a furcsa hátterű cégek már nem működnek.

Ami a képviselő jövedelmeit illeti, tavaly szép osztalékeső hullott rá, két másik cégéből összesen 104,3 millió forintot kapott. Ugyanakkor őstermelőként a vagyonnyilatkozat szerint nem részesült jövedelemből 2019-ben, holott egy évvel korábban még havi bruttó 720 ezer forintot tüntetett fel.

A vagyonnyilatkozatok legújabb köréről több cikket is írtunk, itt és itt találja ezeket

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.