<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Franciaországban és Spanyolországban több hónapos, Görögországban több hetes fertőzöttségi rekordokat jegyeztek fel, Romániában szintén jelentős növekedést mértek. 

Franciaországban több mint két hónapos csúcsra szökött a napi, diagnosztizált koronavírus-fertőzések száma: a tegnap közölt adatok szerint 1695 új esetet jegyeztek fel a legutóbbi 24 órában, írja laptársunk, a Privátbankár.hu. 

Párizs (Forrás: Depositphotos)Párizs (Forrás: Depositphotos)

Toulouse már a forgalmas utcákban is kötelezővé tette a védőmaszk használatát, és hasonló lépéseket tervez több más francia város is.

Arról épp tegnap írtunk, hogy Párizs a bevásárlóutcák mellett a parkokban, a piacokon, a Szajna-parton és minden olyan helyen előírná a védőmaszk viselését, ahol a párizsiak vagy a turisták sorban állnak.

Franciaországban eddig több mint 30 ezren vesztették életüket a koronavírussal összefüggésben, ami a harmadik legmagasabb érték Európában az Egyesült Királyság és Olaszország után. Az azonosított fertőzöttek száma csaknem 230 ezer.

Besárgult Spanyolország

Korántsem Franciaország az egyetlen állam Európában, ahol ismét növekedésnek indult a fertőzések száma a járvány terjedését lassítani célzó korlátozó intézkedések jelentős részének feloldása és a vészhelyzet eltörlése után.(Kérdés persze, hogy eközben hogyan alakult a tesztelések száma, hiszen ha a hatóságok többet tesztelnek, akkor potenciálisan több fertőzöttet találhatnak.)

Spanyolország például 1772 új fertőzöttet azonosítottak tegnap, ami a legmagasabb érték június óta.

A spanyol El País ugyanakkor emlékeztet arra is, hogy ez a szám messze elmarad a március végi értékektől, amikor csaknem 10 ezer új fertőzöttet diagnosztizáltak naponta.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében.  

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.