TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Franciaországban és Spanyolországban több hónapos, Görögországban több hetes fertőzöttségi rekordokat jegyeztek fel, Romániában szintén jelentős növekedést mértek. 

Franciaországban több mint két hónapos csúcsra szökött a napi, diagnosztizált koronavírus-fertőzések száma: a tegnap közölt adatok szerint 1695 új esetet jegyeztek fel a legutóbbi 24 órában, írja laptársunk, a Privátbankár.hu. 

Párizs (Forrás: Depositphotos) Párizs (Forrás: Depositphotos)

Toulouse már a forgalmas utcákban is kötelezővé tette a védőmaszk használatát, és hasonló lépéseket tervez több más francia város is.

Arról épp tegnap írtunk, hogy Párizs a bevásárlóutcák mellett a parkokban, a piacokon, a Szajna-parton és minden olyan helyen előírná a védőmaszk viselését, ahol a párizsiak vagy a turisták sorban állnak.

Franciaországban eddig több mint 30 ezren vesztették életüket a koronavírussal összefüggésben, ami a harmadik legmagasabb érték Európában az Egyesült Királyság és Olaszország után. Az azonosított fertőzöttek száma csaknem 230 ezer.

Besárgult Spanyolország

Korántsem Franciaország az egyetlen állam Európában, ahol ismét növekedésnek indult a fertőzések száma a járvány terjedését lassítani célzó korlátozó intézkedések jelentős részének feloldása és a vészhelyzet eltörlése után.(Kérdés persze, hogy eközben hogyan alakult a tesztelések száma, hiszen ha a hatóságok többet tesztelnek, akkor potenciálisan több fertőzöttet találhatnak.)

Spanyolország például 1772 új fertőzöttet azonosítottak tegnap, ami a legmagasabb érték június óta.

A spanyol El País ugyanakkor emlékeztet arra is, hogy ez a szám messze elmarad a március végi értékektől, amikor csaknem 10 ezer új fertőzöttet diagnosztizáltak naponta.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében.  

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.