3p

Ez a cikk Privátbankár.hu / Mfor.hu archív prémium tartalma, amelyet a publikálástól számított egy hónap után ingyenesen elolvashat.
Amennyiben első kézből szeretne ehhez hasonló egyedi, máshol nem olvasható, minőségi tartalomhoz hozzáférni, akár hirdetések nélkül, válasszon előfizetői csomagjaink közül!

Hétfőn váltak nyilvánossá az országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozatai. A dokumentumokból számos meglepő és érdekes dologra derülhet fény, ha kicsit alaposabban megnézzük azokat. A hét videójában ezúttal kollégáink mesélnek arról, mi olvasható ki a vagyonnyilatkozatokból.

Minden év január 31-e a határideje annak, hogy a választott képviselők beszámoljanak vagyonukról. Szerkesztőségünkben is lassan hagyománnyá válik, hogy lapcsaládunk kollégái saját szakterületüknek megfelelően beleássák magukat a közzétett dokumentumokba és feldolgozzák az azokban szereplő adatokat. Nem volt ez másként idén sem. Az elkészült anyagok összefoglalásaként a legfontosabb megállapításokról beszélnek a szerzőink a heti videós anyagunkban.

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay

Mester Nándor a parlamenti patkóban helyet foglaló képviselők ingatlanügyeinek járt utána. Többen jelentős ingatlanvagyonra tettek szert az elmúlt években, a gyarapodást sokan tavaly is folytatták.

Külön cikket szenteltünk a női képviselők vagyonának is. A dokumentumok alapján férfi kollégáikhoz hasonlóan ők is igyekeznek több lábon állni. A téma felelőse, Valkai Nikoletta elárulja milyen területen mutatnak egyre nagyobb aktivitást.

A honatyák- és anyák megtakarításainak Csabai Károly járt utána. Miben és mennyi pénzt tartanak? – ezekre is választ ad a szerző. Kíváncsi volt arra is, mennyi pénzt tartanak a párnacihában. Spoilerveszély: van, kire mérgesnek lennie a pénzügyminiszternek.

Székely Sarolta pedig immár harmadik éve készítette el a képviselői jövedelmek toplistáját. Heti videónkban elárulja, kik a legjobban kereső képviselőink és minek köszönhetik busás keresetüket.

Összefoglalva elmondható: mint az élet minden területén, pozíciótól függetlenül vannak vesztesek és nagy nyertesek is. Azok az összegek, pedig amelyekkel szerzőink találkoztak a feldolgozások során külön részletezés nélkül is valami egészen elképesztő vagyonokról árulkodnak. És mindez úgy, hogy a vagyonnyilatkozatok rendszerét gyakran éri kritika annak kapcsán, hogy azok nem fedik teljesen a valóságot, egy-egy ingatlant, megtakarítási számlát a családtagok nevére íratva könnyedén elrejthető a nyilvánosság elől. Ha tehát a felszín is ennyire megdöbbentő, vajon mi lehet alatta?

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!