Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Csabai Károly - Izsó Márton - Mester Nándor - Székely Sarolta - Valkai Nikoletta

Hétfőn váltak nyilvánossá az országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozatai. A dokumentumokból számos meglepő és érdekes dologra derülhet fény, ha kicsit alaposabban megnézzük azokat. A hét videójában ezúttal kollégáink mesélnek arról, mi olvasható ki a vagyonnyilatkozatokból.

Minden év január 31-e a határideje annak, hogy a választott képviselők beszámoljanak vagyonukról. Szerkesztőségünkben is lassan hagyománnyá válik, hogy lapcsaládunk kollégái saját szakterületüknek megfelelően beleássák magukat a közzétett dokumentumokba és feldolgozzák az azokban szereplő adatokat. Nem volt ez másként idén sem. Az elkészült anyagok összefoglalásaként a legfontosabb megállapításokról beszélnek a szerzőink a heti videós anyagunkban.

Fotó: PixabayFotó: Pixabay

Mester Nándor a parlamenti patkóban helyet foglaló képviselők ingatlanügyeinek járt utána. Többen jelentős ingatlanvagyonra tettek szert az elmúlt években, a gyarapodást sokan tavaly is folytatták.

Külön cikket szenteltünk a női képviselők vagyonának is. A dokumentumok alapján férfi kollégáikhoz hasonlóan ők is igyekeznek több lábon állni. A téma felelőse, Valkai Nikoletta elárulja milyen területen mutatnak egyre nagyobb aktivitást.

A honatyák- és anyák megtakarításainak Csabai Károly járt utána. Miben és mennyi pénzt tartanak? – ezekre is választ ad a szerző. Kíváncsi volt arra is, mennyi pénzt tartanak a párnacihában. Spoilerveszély: van, kire mérgesnek lennie a pénzügyminiszternek.

Székely Sarolta pedig immár harmadik éve készítette el a képviselői jövedelmek toplistáját. Heti videónkban elárulja, kik a legjobban kereső képviselőink és minek köszönhetik busás keresetüket.

Összefoglalva elmondható: mint az élet minden területén, pozíciótól függetlenül vannak vesztesek és nagy nyertesek is. Azok az összegek, pedig amelyekkel szerzőink találkoztak a feldolgozások során külön részletezés nélkül is valami egészen elképesztő vagyonokról árulkodnak. És mindez úgy, hogy a vagyonnyilatkozatok rendszerét gyakran éri kritika annak kapcsán, hogy azok nem fedik teljesen a valóságot, egy-egy ingatlant, megtakarítási számlát a családtagok nevére íratva könnyedén elrejthető a nyilvánosság elől. Ha tehát a felszín is ennyire megdöbbentő, vajon mi lehet alatta?

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.