3p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		
mfor.hu

A képviselők vasárnap éjfélig közzétett vagyonnyilatkozataiból egyéb érdekességek is kibogarászhatók. Például az, hogy a koronavírus-járvány miatt egy időre leértékelődött értékpapírokban a honatyák és -anyák is haszonszerzési lehetőséget láttak. Ennek köszönhetően összességében több képviselőnek volt állampapírja, befektetési jegye és részvénye 2020-ban, mint egy évvel korábban.

Már több cikkünkben rámutattunk arra, hogy a koronavírus-járvány a megtakarításokkal rendelkezők számára egyben lehetőséget is teremtett arra, hogy haszonra tegyenek szert. A globális veszélyhelyzet 2020. március 11-ei kihirdetését követően ugyanis olyan alacsonyra zuhantak a pénz- és tőkepiaci árfolyamok, ami már kedvező beszállási pontokat jelentett. Még azok is vettek részvényt, akik addig csak a gyakorlatilag kockázatmentes állampapírokig „merészkedtek”. Lapunk részletesen foglalkozott ezzel a jelenséggel a privátbanki ügyfelek vonatkozásában.

Gyurcsány Ferenc elégedett lehet értékpapír-befektetései tavalyi alakulásával. Fotó: MTIGyurcsány Ferenc elégedett lehet értékpapír-befektetései tavalyi alakulásával. Fotó: MTI

Feltehetően nem volt ez másként a parlamenti képviselőknél sem, hiszen nekik ugyancsak jócskán van mit a tejbe aprítaniuk – derült ki a vasárnap éjfélig közzétett vagyonnyilatkozataikból. Amelyeket ugyanakkor nemcsak a jövedelmek vonatkozásában, hanem más aspektusokból is kiveséztünk. Például, hogy mennyi készpénzük szunnyad a párnacihábanmekkora ingatlanvagyonnal rendelkeznek, s külön kitértünk a honanyák anyagi helyzetére is.

Folytatva e sort, ezúttal azt néztük meg, a képviselők is hasonlóan reagáltak-e a koronavírus-járvány nyújtotta fialtatási lehetőségekre, mint a T. Házon kívül lévő tehetősebbek.

E kérdésre a válasz egyértelműen az, hogy igen. A vagyonnyilatkozatokban szerepeltetett értékpapírok összesített értéke laptársunk számításai szerint több mint 400 millió forinttal gyarapodhatott 2020-ban a 2019 végi állapothoz képest, s megközelíthette a 2,419 milliárdot.

A Privatbankar.hu

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.