8p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		
		


		
		

Tovább gyarapodott több kormánypárti parlamenti képviselő ingatlanvagyona, zömmel szántók és erdők kerültek hozzájuk a 2020-as évben – derül ki a most nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozatokból. Az ellenzéki és a független kollégáik inkább lakóingatlanokat vásároltak vagy tartottak meg az elmúlt években. Mindkét csoport jól jár, az értéknövekedés évek óta töretlen szinte az összes ingatlan típusnál és a tavalyi kisebb lassulás után idén az év második felétől folytatódhat a drágulás. 

Továbbra is kedvelt művelési ág a kormánypárti országgyűlési képviselők körében a szántó és az erdő. Többen is vásároltak kisebb-nagyobb területeket, hogy hozzácsapják amúgy sem kevés szántó- és erdőtulajdonukhoz. Az ellenzéki vagy független képviselők inkább lakóingatlanokat vettek, földterületeket szinte egyáltalán nem. Mindkét csoport bízhat az értéknövekedésben, különösen a termőföldek tulajdonosai.

Az egyik legnagyobb szántóbajnok Bánki Erik, aki 2020-ban több mint nyolc hektárral gyarapította földterületét, így az már megközelíti a 200 hektárt. Érdekes, hogy mostani bevallása némileg különbözik az előző évitől mégpedig abban, hogy Nagyharsány és Márok település esetében is mintha összement volna az ottani szántó. Előbbinél 17,1 hektárról 3 hektárra, utóbbinál 7,3 hektárról 4,7 hektárra. A képviselő a szántók mellett erdőt, mocsarat és legelőt is vásárolt 2020-ban.

Szépen termelnek majd a most szerzett szőlőbirtokok is (forrás: MTI)Szépen termelnek majd a most szerzett szőlőbirtokok is (forrás: MTI)

A szántóban szintén jól álló Lázár János Földeákon vett 16 hektáros területet, ezzel neki is több mint 100 hektárra rúg ezen vagyona. Sokat remélhet a 2019-ben vásárolt mádi szőlőitől, a kormánytagok kedvelt tokaji környékét ráadásul turisztikai céltámogatások sora is segíti. Ő is kedveli az erdőket, legelőket, még mocsarat, töltést is vásárolt pár évvel ezelőtt. Eladta ugyanakkor egyik szegedi lakását és garázsát, Budapesten viszont még mindig az övé fele részben egy 96 négyzetméteres társasházi lakás a XI. kerületben.

A XI. kerület kedvelt terep több képviselőnek is, köztük Novák Katalinnak, aki manapság a ki nem nevezett lakásügyi miniszter. Nos, tavaly ugyan semmi nem került a nevére, de azért érdemes megemlíteni, hogy ebben a kerületben három lakóingatlan a nevén van: egy 240 négyzetméteres ház és két lakás, 90 és 56 négyzetméteres.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.