TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
MTI

"Azután még a vonalat is elveszik, amikor akarják" - mondja az amerikai elnök.

 A második elnökjelölti vitára október 15-én a floridai Miamiban lenne, a vitát szervező bizottság azonban csütörtök reggel kiadott közleményében tudatta: úgy döntött, hogy ezt - a koronavírus-járvány és Donald Trump fertőzöttsége miatt - nem személyesen, hanem interneten tartanák meg. A két politikus - Donald Trump és demokrata párti kihívója, Joe Biden - két különböző helyszínről kapcsolódna be a vitába, amelyet a moderátor Miamiból irányítana.    

Donald Trump leveszi szájmaszkját, miután visszatért a washingtoni Fehér Házba a Maryland állambeli Bethesdában lévő Walter Reed katonai kórházból 2020. október 5-én. (Fotó: MTI/EPA /Pool/Ken Cenedo) Donald Trump leveszi szájmaszkját, miután visszatért a washingtoni Fehér Házba a Maryland állambeli Bethesdában lévő Walter Reed katonai kórházból 2020. október 5-én. (Fotó: MTI/EPA /Pool/Ken Cenedo)

A közleményben a szervezők a résztvevők egészségének és biztonságának védelmére hivatkoztak.      

"Nem fogom az időmet vesztegetni egy virtuális vitán, mert egy vita egyáltalán nem ilyen" - fogalmazott Trump a telefoninterjúban. Hozzáfűzte: "ott ül az ember egy számítógép mögött és vitatkozzék, ez nevetséges, és azután még a vonalat is elveszik, amikor akarják".      

Az elnök kitért arra is, hogy a leendő műsorvezető, Steve Scully televíziós riporter egy "soha Trumpot" figura, vagyis erőteljesen Trump-ellenes újságíró. Scully régebben Joe Biden gyakornoka volt, majd sokáig a néhai Edward Kennedy, demokrata párti szenátor munkatársaként tevékenykedett.

Donald Trump kampánymenedzsere, Bill Stepien - akinek a vírustesztje korábban szintén pozitív lett - közleményben hangoztatta, hogy e döntéssel a vitát szervező bizottság "Joe Biden segítségére sietett".

Stepien a "washingtoni mocsár teremtményeinek" nevezte a bizottság tagjait, és hangsúlyozta azt is, hogy Trump a vita előtt "több negatív vírustesztet is bemutatott volna". Közölte: az  elnökjelölti vita helyett Donald Trump választási nagygyűlést tart majd.

A Foxnak adott interjúban Trump kifejtette, hogy jól van. Mint fogalmazott:

"tökéletes fizikai állapotban lévő példány vagyok".

Elmondta, hogy már befejezték a kezelését, bár még szedi a szteroidot. Kitért arra is, hogy az új gazdaságélénkítő csomagról folyó egyeztetések sikerére "igazán jó esély van". Termékenynek nevezve a tárgyalásokat, kiemelte a munka nélkül maradtaknak nyújtandó anyagi támogatást és a légitársaságok megsegítését.  

Az interjú után Joe Biden kijelentette:

"nem tudjuk, hogy az elnök mit fog csinálni, percenként változtatja a véleményét. Felelőtlenség lenne, ha én ezt most kommentálnám".

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.