Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Kormos Olga Kormos Olga

Múltkor még hiába kerestük az Állami Egészségügyi Ellátó Központ helyébe lépett Országos Kórházi Főigazgatóság honlapját, most azonban úgy tűnik: hamarosan elindul.

Bár december 31-én megszűnt az év végéig 90 egészségügyi intézmény fenntartójaként üzemelő Állami Egészségügyi Ellátó Központ, a helyébe lépő új szervezet honlapját január közepén még hiába kerestük. Most azonban egyik olvasónk arra hívta fel a figyelmünket, hogy a keresett honlap már valóban készülőben van. Bár még nincs feltöltve és nem elérhető, link már tartozik hozzá. 

Jenei Zoltán vezeti az Országos Kórházi Főigazgatóságot. Fotó: MTIJenei Zoltán vezeti az Országos Kórházi Főigazgatóságot. Fotó: MTI

Azt gondoltuk, az ÁEEK honlapja megszűnésének és az OKFŐ weboldala megjelenésének késlekedése mögött minden bizonnyal az áll, hogy mivel veszélyhelyzetben az Országos Kórházi Főigazgatóságot az Operatív Törzs vezetőjeként kijelölt rendészetért felelős miniszter, Pintér Sándor irányítja, február 8-ig (a veszélyhelyzet mostani szakaszának lejártáig) nemigen számíthatunk a digitális térben érdemi változásokra ezen a téren.

De közben mégis voltak fejlemények. Időközben a veszélyhelyzetre vonatkozó korlátozásokat március 1-jéig meghosszabbították, de a napok múlásával nem csak az OKFŐ leendő weblapjának helye került fel a digitális térbe, de elődje, az ÁEEK honlapján is változások láthatók. Bár mindjárt megszűnik, mégis felkerült egy új fül, az OALI (Országos Kórházi Főigazgatóság Alapellátásfejlesztési Igazgatóság), így a praxisjog engedélyezésénél például már az OKFŐ Alapellátási Igazgatóság fejlécével jelenik meg az oldal, ahol a  megváltozott elérhetőségek és a munkatársak nevei is megtalálhatók. Sőt, Magyarország "területi kollegiális szakmai vezető -területi felosztás' fülre kattintva az újfajta praxisközösségekre utaló megyei felosztások is megtalálhatók.  

Ugyanakkor létezik már amolyan 'kettős' honlap is, amelyen a megszűnés alatt álló és az új intézmény neve is egyszerre szerepel, ez pedig Országos Kórházi Főigazgatóság alap-és működési keresője, ahol az OKFŐ által nyilvántartott egészségügyi szakképesítést szerzett személyek - jogszabály által meghatározott, bárki számára hozzáférhető - adatai ismerhetőek meg.

Bár előző cikkünk megjelenése óta sem kaptunk választ az Emberi Erőforrások Minisztériumától a honlap indulásának pontos időpontjáról, úgy tűnik, egyre közelebb kerülünk hozzá, s minden bizonnyal megkezdődött és folyamatban van az ÁEEK-weblap adatainak átmentése a jóval nagyobb jogköröket kapó Országos Kórházi Főigazgatóság honlapjára. 

Mint emlékeztes, Orbán Viktor mindjárt az OKFŐ létrehozásának bejelentése utáni napon, 2020. november 18-án ki is nevezte Jenei Zoltánt az új hivatal élére. Azóta sokan találgatják, hogy miért volt szükség egy új egészségügyi csúcsintézmény létrehozására, és többen úgy vélik, hogy lehet ez az egészségügy további centralizálása és militarizálása. De az is realitás lehet, hogy a kirendelés könnyebbé válik, hiszen január 1-jétől minden állami egészségügyi intézmény minden dolgozójának egyazon munkáltatója lesz, aki jóval egyszerűbben tudja mozgatni a munkaerőt.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.