TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Megnyílt a Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny regisztrációs felülete, amelyre folyamatosan jelentkezhetnek a középiskolás diákok. A szervezők nem elitversenyt szeretnének, ezért a szakgimnáziumok, a technikumok, a szakközépiskolák és a szakképző iskolák tanulóira számítanak.

Az idén debütáló diákverseny célja megtanítani az alapvető pénzügyi ismeretekre azokat a tanulókat is, akik kevesebbet találkoznak a hétköznapok során olyan pénzügyi tudnivalókkal, mint hogy miképp működik egy családi költségvetés; miért foglalkozzon a nyugdíjával egy pályakezdő; miért és hogyan kell adót fizetni; miből tud félretenni az, akinek alacsony a fizetése; megéri-e szakmát szerezni és továbbtanulni, lehet-e ehhez hitelt felvenni;  hogyan fizethetünk a mobiltelefonunkkal; mire jó a CSOK, vagy hogy hogyan kerülhetjük el a pénzügyi csalókat.

Szeptember 30-ig lehet jelentkezni. Fotó: Pixabay Szeptember 30-ig lehet jelentkezni. Fotó: Pixabay

Számtalan gyakorlati kérdés, amire a verseny szervezői külön e célra fejlesztett tudásanyagot kínálnak a jelentkezőknek. 4 fős csapatok regisztrálását várják a két online fordulóból és a novemberi, budapesti, személyes megjelenéssel járó döntőből álló versenyre.

A Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! versenyt és diákfórumot az MNB Pallas Athéné Domus Meriti Alapítványa, az Erste Bank, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Diákhitel Központ, a Fundamenta, az Államadósság Kezelő Központ, a Pénziránytű Alapítvány és a Magyar Biztosítók Szövetsége támogatja – nem csak szakmai oldalról, hanem értékes nyereményekkel is.

Ezek között egyebek mellett bécsi tanulmányút, 200 000 forint összegű ajándékutalvány, 100 000 forint / fő értékű tárgynyeremény is szerepel – és nem csak a végső győzteseket díjazzák a szervezők.

Az új pénzügyi diákverseny fővédnöke Dr. Patai Mihály, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke, a verseny lebonyolítását segítő szakmai testület vezetője Bod Péter Ákos korábbi jegybankelnök, volt ipari miniszter, a Corvinus Egyetem professzora.

A tudásanyag, a regisztrációs felület, a versenyszabályzat és minden információ a diakforum.hu oldalon található. A versenyre szeptember 30-áig lehet jelentkezni. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.