2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Megnyílt a Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny regisztrációs felülete, amelyre folyamatosan jelentkezhetnek a középiskolás diákok. A szervezők nem elitversenyt szeretnének, ezért a szakgimnáziumok, a technikumok, a szakközépiskolák és a szakképző iskolák tanulóira számítanak.

Az idén debütáló diákverseny célja megtanítani az alapvető pénzügyi ismeretekre azokat a tanulókat is, akik kevesebbet találkoznak a hétköznapok során olyan pénzügyi tudnivalókkal, mint hogy miképp működik egy családi költségvetés; miért foglalkozzon a nyugdíjával egy pályakezdő; miért és hogyan kell adót fizetni; miből tud félretenni az, akinek alacsony a fizetése; megéri-e szakmát szerezni és továbbtanulni, lehet-e ehhez hitelt felvenni;  hogyan fizethetünk a mobiltelefonunkkal; mire jó a CSOK, vagy hogy hogyan kerülhetjük el a pénzügyi csalókat.

Szeptember 30-ig lehet jelentkezni. Fotó: Pixabay
Szeptember 30-ig lehet jelentkezni. Fotó: Pixabay

Számtalan gyakorlati kérdés, amire a verseny szervezői külön e célra fejlesztett tudásanyagot kínálnak a jelentkezőknek. 4 fős csapatok regisztrálását várják a két online fordulóból és a novemberi, budapesti, személyes megjelenéssel járó döntőből álló versenyre.

A Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! versenyt és diákfórumot az MNB Pallas Athéné Domus Meriti Alapítványa, az Erste Bank, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Diákhitel Központ, a Fundamenta, az Államadósság Kezelő Központ, a Pénziránytű Alapítvány és a Magyar Biztosítók Szövetsége támogatja – nem csak szakmai oldalról, hanem értékes nyereményekkel is.

Ezek között egyebek mellett bécsi tanulmányút, 200 000 forint összegű ajándékutalvány, 100 000 forint / fő értékű tárgynyeremény is szerepel – és nem csak a végső győzteseket díjazzák a szervezők.

Az új pénzügyi diákverseny fővédnöke Dr. Patai Mihály, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke, a verseny lebonyolítását segítő szakmai testület vezetője Bod Péter Ákos korábbi jegybankelnök, volt ipari miniszter, a Corvinus Egyetem professzora.

A tudásanyag, a regisztrációs felület, a versenyszabályzat és minden információ a diakforum.hu oldalon található. A versenyre szeptember 30-áig lehet jelentkezni. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!