<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A B.1.640.2 névre keresztelt leszármazási vonal új változata vélhetően 12 embert fertőzött meg az országban – derül ki egy, a francia kormány által támogatott, szakértői értékelésre váró tanulmányból.

Francia kutatók egy új, valószínűleg Kamerunból származó Covid-változatot fedeztek fel, és ideiglenesen IHU-nak nevezték el. A B.1.640.2 névre keresztelt leszármazási vonal új változata vélhetően 12 embert fertőzött meg az országban – írja a tribuneindia.com egy, a francia kormány által támogatott, szakértői értékelésre váró tanulmányra hivatkozva.

IHU-nak keresztelték el az új mutánst. Fotó: DepositphotosIHU-nak keresztelték el az új mutánst. Fotó: Depositphotos
"Tizenkét, Délkelet-Franciaországban élő Covid-pozitív betegnél mutatta ki a variánsokat is kiszűrő PCR-vizsgálat az atipikus kombinációt. De ezek alapján még korai lenne spekulálni az IHU-változat virológiai, epidemiológiai vagy klinikai jellemzőiről" - mondta Philippe Colson, a franciaországi IHU Mediterranee Infection munkatársa.

A tanulmány szerint az indexes eset (az első beteg) egy beoltott felnőtt volt, aki Kamerunból, Közép-Afrikából tért vissza Franciaországba.

Három nappal a hazatérése után enyhe légúti tünetek jelentkeztek nála. A 2021. november közepén gyűjtött orrgaratmintája "egy atipikus kombinációt tárt fel, amely nem felelt meg az akkori szinte minden SARS-CoV-2 fertőzésben érintett delta-variáns mintázatának", és később az omicronnak sem, mondta Colson.

Hét másik, ugyanazon a földrajzi területen élő SARS-CoV-2-pozitív betegtől gyűjtött légúti minták ugyanazt a kombinációt mutatták, akik között két felnőtt és öt gyermek volt.

A nyolc beteg légúti mintáit elküldték a Mediterranee Infection Egyetemi Kórházi Intézetnek SARS-CoV-2 genomszekvenálás céljából, a francia közegészségügyi hatóságok ajánlása szerint. A további vizsgálatok a SARS-CoV-2 genotípus azonosításához vezettek. Az elemzés 46 mutációt és 37 deléciót tárt fel. 

"Az itt kapott genomok mutációs halmaza egy új változatot jelez, amelyet "IHU"-nak neveztünk el" - mondta Colson.

Hozzátette, hogy az adatok "egy újabb példája a SARS-CoV-2 variánsok megjelenésének kiszámíthatatlanságának", és összességében ezek a megfigyelések ismét azt mutatják, hogy az új SARS-CoV-2 variánsok megjelenése és külföldről történő behozatala kiszámíthatatlan, és jól példázza az ilyen behurcolások és az azt követő terjedés ellenőrzésének nehézségeit.

Ebből is látható, hogy a SARS-CoV-2 variánsok komoly virológiai, epidemiológiai és klinikai aggályokká váltak, különös tekintettel arra, hogy a vakcinák nem megfelelő immunitást adhatnak. .

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.