2020. április 1. 14:43
mfor.hu

Lehetővé teszik a hazai nyílt végű, nyilvános alapok részvételét a jegybank új, hosszabb futamidejű fedezett hiteltenderein.

A döntés célja a nemzetgazdaság működése szempontjából kiemelten fontos piacok, ideértve az állampapírpiac és az ingatlanpiacok támogatása, stabilitásának biztosítása - derült ki az MNB közleményéből.

Mindezzel összhangban az MNB kezdeményezi a kollektív befektetési formák befektetési és hitelfelvételi szabályairól szóló kormányrendelet módosítását a befektetési alapok hitelfelvételének feltételei vonatkozásában.

(Fotó: MTI) (Fotó: MTI)

Három futamidő

A befektetési alapok a jegybanki tendereken a 3, 6 és 12 hónapos futamidőket vehetik igénybe, a hitelt lejárat előtt bármikor visszafizethetik. A banki partnerkörhöz hasonlóan a befektetési alapok is csak megfelelő fedezet biztosítása mellett vehetik igénybe a hiteleszközt. A befektetési alapok közvetlenül, illetve közvetetten, azaz partnerköri hitelintézet közvetítésével is részt vehetnek a rendszeresen meghirdetésre kerülő hiteltendereken.

Az MNB a héten megkezdi az egyeztetéseket a befektetési alapokkal és a partnerköri hitelintézetekkel a befektetési alapok hiteltendereken való közvetlen és közvetett részvételének technikai feltételeiről - olvasható a jegybank közleményében.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.