2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Lehetővé teszik a hazai nyílt végű, nyilvános alapok részvételét a jegybank új, hosszabb futamidejű fedezett hiteltenderein.

A döntés célja a nemzetgazdaság működése szempontjából kiemelten fontos piacok, ideértve az állampapírpiac és az ingatlanpiacok támogatása, stabilitásának biztosítása - derült ki az MNB közleményéből.

Mindezzel összhangban az MNB kezdeményezi a kollektív befektetési formák befektetési és hitelfelvételi szabályairól szóló kormányrendelet módosítását a befektetési alapok hitelfelvételének feltételei vonatkozásában.

(Fotó: MTI)
(Fotó: MTI)

Három futamidő

A befektetési alapok a jegybanki tendereken a 3, 6 és 12 hónapos futamidőket vehetik igénybe, a hitelt lejárat előtt bármikor visszafizethetik. A banki partnerkörhöz hasonlóan a befektetési alapok is csak megfelelő fedezet biztosítása mellett vehetik igénybe a hiteleszközt. A befektetési alapok közvetlenül, illetve közvetetten, azaz partnerköri hitelintézet közvetítésével is részt vehetnek a rendszeresen meghirdetésre kerülő hiteltendereken.

Az MNB a héten megkezdi az egyeztetéseket a befektetési alapokkal és a partnerköri hitelintézetekkel a befektetési alapok hiteltendereken való közvetlen és közvetett részvételének technikai feltételeiről - olvasható a jegybank közleményében.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!