2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Az Európai Unió külügyminisztereinek informális tanácskozása zajlik tegnap óta Prágában, és ma a háború kérdéseivel foglakoztak az ország képviselői. Ennek kapcsán tett egy fontos bejelentést Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon.

Fontos bejelentést tett Prágában Szijjártó Péter az energiaellátás tekintetében. Mint mondta, Magyarországon jól állunk a földgáztárolók feltöltésében, fogyasztásarányosan 36,5 százalék fölé mentünk már, ami az Európai Unió által előírt elvárás felett van. Ehez képest Európában az átlagos földgázfeltöltöttség 21,4 százalék. Ugyanakkor a magyar kormány célja a maximális energiabiztonsági ellátásnak az elérése, hogy biztosítsuk, hogy se a most, se a következő télen emberek ne kerüljenek olyan méltatlan helyzetbe, hogy ne tudjanak fűteni, meleg vizet használni, vagy főzni.

Örömmel jelentette be. Fotó: Facebook
Örömmel jelentette be. Fotó: Facebook

Emellett arról is gondoskodni kell, hogy a magyar gazdaság működőképes maradjon, ne okozzon munkabeszüntetést vagy elbocsátásokat. Ezért is döntött a kormány úgy, hogy a már leszerződött mennyiségeken felül plusz gázvásárlásokat céloz meg. 

"Ezért is jártam a nyár első felében Moszkvában, hogy a már megkötött hosszútávú gázvásárlásokon túl a Gazpromtúl újabb mennyiségeket is vásárolhassunk. Megtörtént a megállapodás, alá is írtuk, hogy további gázmennyiségek érkeznek a szeptemberi és az októberi hónapban. Napi 5,8 millió köbméterre emeli a Gazprom a plusz szállítás maximális mértékét, mégpedig a déli szállítási útvonalon, Törökországon, Bulgárián és Szerbián át. Augusztusban napi  2,6 millió köbméter volt a pluszmennyiség" - jelentette be Szijjártó Péter.

Ma arról is tárgyaltak a külügyminiszterek, hogy egyes tagállamok felvetették az Oroszország elleni  vízumtilalmat. Ebben nincs egyhangúság, nem lesz általános vízumtilalom egyelőre, ugyanakkor az Európai Unió felmondja a vízumkönnyítést Oroszországgal. 

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!