TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Idén összesen már 12,2 milliárd forinttal szerepel a költségvetésben a projekt, amelynek kivitelezésében Mészáros Lőrinc gyermekeinek cége is részt vesz.

Újabb pénzeket csoportosít át a kormány a Zánkai és Fonyódligeti Erzsébet-táborok infrastrukturális fejlesztésére és a Fonyódligeti Erzsébet-tábor teljes körű megújítására. A Magyar Közlönyben megjelent friss határozat alapján a pénzügyminiszternek az  emberi erőforrások minisztere bevonásával kell gondoskodnia további 800 millió forintról erre a célra. Ezzel az idei költségvetésből 12,2 milliárd forint jut a táborok felújítására. Illetve egyelőre csak a zánkai tábor felújítására - a fonyódligeti tábor felújítására kiírt közbeszerzési eljárás eredménytelen lett, sem tavaly, sem pedig idén nem fogadnak itt gyerekeket.

2017-ben 1 milliárd, 2018-ban 8,55 milliárd forintot biztosított erre a célra a kormány.

Gyerekek játszanak a zánkai Erzsébet Üdülőközpont és Táborban 2019. június 25-én. MTI/Bodnár Boglárka Gyerekek játszanak a zánkai Erzsébet Üdülőközpont és Táborban 2019. június 25-én. MTI/Bodnár Boglárka

Ahogy arról korábban az mfor.hu beszámolt, három értékes, összesen 16 086 négyzetméter alapterületű ingatlant kapott meg ingyenes vagyonjuttatás keretében az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány - két fonyódi és egy zánkai ingatlant. Arról pedig a Magyar Hang írt 2019 nyarán, hogy a zánkai Erzsébet-tábor felújítását a Mészáros Lőrinc gyermekeinek tulajdonában álló Fejér-BÁL Zrt. a zalakarosi Szabadics Közmű és Mélyépítő Zrt.-vel konzorciumban nyerte el. A konzorcium 16,8 milliárd forintért kapta meg a zánkai egykori úttörőváros korszerűsítését (az előzetesen becsült 10,6 milliárd forint helyett). A lap idén februárban már arról írt: nem várt problémák merültek fel a kivitelezésnél, a beruházás hamar tovább drágult.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.