Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Székely Sarolta Székely Sarolta

A felcsúti milliárdos ex-gázszerelő gyerekei követik édesapjuk példáját: ha lassabban is, de gyarapodik a céghálójuk.

Mészáros Lőrinc gyerekei 2015 nyarán alapították meg saját, építőipari tevékenységgel foglalkozó cégüket, a Fejér-B.Á.L. Zrt.-t, mely gyors tempóban gyarapodik. Már ugyanis az első - tört - üzleti évben 1,1 milliárdos árbevételt könyvelhettek el, amit 2016-ben egy 3,2 milliárdos, 2017-ben egy 10,2 milliárdos, 2018-ban pedig már 23 milliárdos bevétel követett.

A növekedés viszont már nemcsak a számokon látszik meg, de a céghálót is lassan bővíteni kezdték Mészáros Lőrinc gyerekei. 2017 tavaszán megalapították a Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft.-t, 2018 novemberében beszálltak a családi vállalkozásba, a Mészáros M1 Autókereskedő Kft.-be, 2018 januárjában pedig többségi tulajdonosok lettek a Fenstherm Future Zrt.-ben, melyből lényegében kivásárolnák a kisebbségi tulajdonost, a Fenstherm Ablak Kft.-t. Ez utóbbi a Gazdasági Versenyhivatal oldalán megjelent közleményből derül ki.

Mészáros Lőrinc gyerekei (Fotó: Átlátszó)Mészáros Lőrinc gyerekei (Fotó: Átlátszó)

2019. november 4-én azonban újabb - nem is akármilyen céggel - gyarapodott a Fejér-B.Á.L. céghálója. A cégkivonat szerint egyedüli tulajdonosok lettek ugyanis a Gerecse-Plusz Kft.-ben.

A 3 millió forintos jegyzett tőkével rendelkező társaság fő tevékenysége fémmegmunkálás, de mellette áruszállítástól kezdve zöldség-gyümölcs kereskedelmen, reklámtevékenységen, sportlétesítmény működtetésén át tetőfedéssel is foglalkozik papíron.

A cégnek tavaly majdnem egymilliárdos árbevétele volt, amiből a végére 104 millió forint nyeresége maradt, igaz, mellette 162 milliós tartozást is nyilván tartanak. Ennél is érdekesebb azonban, hogy a különféle pályázati lehetőségek mellett sem mentek el. 2018-ban a GINOP-projekt keretén belül nyertek 73,9 millió forintot kapacitásbővítés és export értékesítés növelésére, 2016-ban pedig 87 millió forintot nyertek gépbeszerzésre a gyártókapacitás növelése érdekében. Az uniós források mellett az állami lehetőségekkel is megpróbálnak élni.

Idén júliusban az Innovációs és Technológiai Minisztérium építőipari pályázatán kiemelkedő összeget nyert a Gerecse-Plusz Kft. A Világgazdaság akkori beszámolója szerint 228 millió forinthoz jutott a cég, a lap forrásai szerint az összegeket a nyertesek nagy értékű építőipari eszközökre, gépekre fordíthatták, jellemzően földmunkagépre, toronydarura, állványra, markolóra, kotróra vagy rakodóra.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.