<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Egy ellenzéki képviselő bukkant rá a salátatörvényben arra a javaslatra, ami velencei-tavi ingatlanokat adna át egy olyan népfőiskolának, amely alapítványában a kormány emberei ülnek.

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd képviselője a Facebookon ír arról: Semjén Zsolt arról nyújtott be törvényjavaslatot, hogy jelenleg az állam által birtokolt két velencei-tavi ingatlannal gazdagodjon a "fideszes alapítványok" egyike. A Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola nevet viselő intézmény fontos emberei között szerepel ugyanis L. Simon László, a Felcsútot is képviselő Tessely Zoltán, de Lezsák Sándor és az EMMI egyik helyettes államtitkára is helyet kapott a védnökök között - írja a 24.hu által szemlézett posztjában a képviselő.

"Jogászkodni persze mindig lehet, azt azért mégsem lesz könnyű megmagyarázni, hogy miben járul hozzá L. Simon alapítványának nevelési tevékenységéhez Velence egyik legértékesebb partszakasza vagy a gárdonyi Piramis Hotel"

 - teszi fel a kérdést Kocsis-Cake. A képviselő az EMMI-hez fordul kérdéseivel, mert szerinte "az oktatási tevékenységhez a tóparttól valamivel távolabbi telkek is tökéletesen megfelelnének, ami – a mostani vagyonosztogatással ellentétben – ráadásul nem is járna az egészséges környezethez való alapjog tömeges sérelmével."

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.