1p

A sajtóban jellemzően csak kémbankként emlegetett Nemzetközi Beruházási Bank minősítését visszavonta a Fitch Ratings.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett szükszavű közleményben számolt be arról a Nemzetközi Beruházási Bank, hogy május 20-ai dátummal a Fitch Ratings visszavonta a minősítését.

A hitelminősítő honlapján azt közölte, hogy az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktus miatt nem tudják elemezni az NBB tevékenységét.

A Fitch is a háborúval indokolt. Fotó: Depositphotos
A Fitch is a háborúval indokolt. Fotó: Depositphotos

A közleményben emlékeztettek, hogy épp a fentiek miatt rontottak márciusban a pénzintézet besorolásán. Akkor a Fitch Ratings "A-"-ről "BBB"-re minősítette vissza a bank hosszú távú beruházási hiteleit negatív kilátással, a rövid távú eszközök minősítését pedig F1-ről F2-re.

Ez a lépés azt követi, hogy még március végén a Moody's Investors Service nemzetközi hitelminősítő intézet is hasonlóan döntött. A Moody’s akkor saját üzleti megfontolásaival indokolta a döntést. Részletek korábbi cikkünkben:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!