<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A sajtóban jellemzően csak kémbankként emlegetett Nemzetközi Beruházási Bank minősítését visszavonta a Fitch Ratings.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett szükszavű közleményben számolt be arról a Nemzetközi Beruházási Bank, hogy május 20-ai dátummal a Fitch Ratings visszavonta a minősítését.

A hitelminősítő honlapján azt közölte, hogy az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktus miatt nem tudják elemezni az NBB tevékenységét.

A Fitch is a háborúval indokolt. Fotó: DepositphotosA Fitch is a háborúval indokolt. Fotó: Depositphotos

A közleményben emlékeztettek, hogy épp a fentiek miatt rontottak márciusban a pénzintézet besorolásán. Akkor a Fitch Ratings "A-"-ről "BBB"-re minősítette vissza a bank hosszú távú beruházási hiteleit negatív kilátással, a rövid távú eszközök minősítését pedig F1-ről F2-re.

Ez a lépés azt követi, hogy még március végén a Moody's Investors Service nemzetközi hitelminősítő intézet is hasonlóan döntött. A Moody’s akkor saját üzleti megfontolásaival indokolta a döntést. Részletek korábbi cikkünkben:

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.