<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A sajtóban jellemzően csak kémbankként titulál Nemzetközi Beruházási Bank minősítését visszavonta a Moody's.

A Moody's Investors Service nemzetközi hitelminősítő intézet visszavonta a Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) hosszú távú kibocsátói és kiemelt fedezetlen kötelezettségekre vonatkozó minősítését, jelentette be a társaság. A Moody's saját üzleti megfontolásokból döntött úgy, hogy visszavonja a minősítéseket, számolt be az MTI.

A Moody's március 2-án az addigi "A3"-ról egyszerre négy fokozattal, befektetésre már nem ajánlott "Ba1"-re rontotta az NBB besorolását, amit azonnal felülvizsgálat alá helyezett további rontás lehetőségével. Az 1970-ben alapított NBB nemzetközi pénzintézet fő tevékenységi köre a kis- és középvállalkozások támogatása a bank tagországaiban, valamint a társadalmilag jelentős infrastrukturális projektek finanszírozásában való részvétel. Az IIB székhelye Budapesten található.

Március elején Csehország, Románia, Szlovákia és Bulgária bejelentette kilépési szándékát az IIB részvényesei közül.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.