1p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A sajtóban jellemzően csak kémbankként titulál Nemzetközi Beruházási Bank minősítését visszavonta a Moody's.

A Moody's Investors Service nemzetközi hitelminősítő intézet visszavonta a Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) hosszú távú kibocsátói és kiemelt fedezetlen kötelezettségekre vonatkozó minősítését, jelentette be a társaság. A Moody's saját üzleti megfontolásokból döntött úgy, hogy visszavonja a minősítéseket, számolt be az MTI.

A Moody's március 2-án az addigi "A3"-ról egyszerre négy fokozattal, befektetésre már nem ajánlott "Ba1"-re rontotta az NBB besorolását, amit azonnal felülvizsgálat alá helyezett további rontás lehetőségével. Az 1970-ben alapított NBB nemzetközi pénzintézet fő tevékenységi köre a kis- és középvállalkozások támogatása a bank tagországaiban, valamint a társadalmilag jelentős infrastrukturális projektek finanszírozásában való részvétel. Az IIB székhelye Budapesten található.

Március elején Csehország, Románia, Szlovákia és Bulgária bejelentette kilépési szándékát az IIB részvényesei közül.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!