<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A cél ezúttal Dél-Amerika - 150 ezer adag Astra Zenecát ajándékoz el a kormány.

Újabb országnak ad ajándékba vakcinát a magyar kormány: a nálunk már nem használt, de minden bizonnyal már a lejárati idejéhez nagyon közel lévő Astra Zenecából 150 ezer adagot juttatunk Ecuadornak a kedd este megjelent Magyar Közlönyben olvasható kormányhatározat szerint.

Örülhetnek majd Quitóban. Fotó: PixabayÖrülhetnek majd Quitóban. Fotó: Pixabay

Az Orbán Viktor által jegyzett határozat 30 napot ad arra, hogy Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere gondoskodjon a vakcinák rendelkezésre bocsátásáról, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pedig vegye fel a  kapcsolatot a Ecuadori Köztársaság kijelölt képviselőjével, majd közösen adják át a szállítmányt.

Nem sokkal később Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az intézkedésről egy videót is kitett Facebook-oldalára - ebben elmondta, az intézkedéstől azt várják, hogy Ecuador fel tudja gyorsítani az oltási kampányát, így jobban ellen tud állni a világjárvány kihívásainak, illetve Magyarország még inkább hozzá tud járulni a világjárvánnyal szembeni globális védekezés sikeréhez. Ecuadorral egyébként is szoros együttműködése alakult ki Magyarországnak, amely egyetlen közép-európai országként nagykövetséget tart fenn a dél-amerikai országban - mondta Szijjártó Péter.

Az Astra Zeneca-készletünket nagyjából már csak ajándékozásra használja a kormány, nemrég Afrikába küldtünk egy nagyobb adagot - a vakcina akkor Ghánában landolt.

Így már közel 4 millió a Magyarország által adományozott oltóanyagok száma, eből 2,5 millió Afrikába irányult.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.