<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
mfor.hu

Kásler Miklós egy mai interjúban megismételte a kormány az orvosokra bízza azt, kinek milyen típusú vakcinát adnak be, de kijelentette, hogy nyilvánvalóan meg kell majd adni az irányelveket és többféle elképzelés van. Az egyik szerint mindenkit az eredeti vakcinával kellene beoltani, azonban a miniszter szerint több dolog szól ellene, mint mellette.

A kormány a járványügyi szempontok alapján döntött arról, hogy kötelezővé tegye az egészségügyi dolgozók számára a koronavírus elleni oltást, de figyelembe vették a járvány eddigi hullámának a tapasztalatait, és a külföldi mintákat, többek között Franciaországét is – mondta el a Hír Tv műsorában pénteken Kásler Miklós.

Az Emberi Erőforrások Minisztere hangsúlyozta, hogy a kötelező védőoltás a háttérszemélyzetre is vonatkozik. Ha valaki valamilyen alapbetegség miatt nem kaphatja meg a (harmadik) oltást, az olyan beosztást kap, ahol a betegekkel nem találkozik.

Kásler Miklós szerint a korábbi verzióknál sokkal agresszívabb a delta variáns. Fotó: MTIKásler Miklós szerint a korábbi verzióknál sokkal agresszívabb a delta variáns. Fotó: MTI

Kásler megismételte, hogy a kormány az orvosokra bízza azt, kinek milyen típusú vakcinát adnak be, ugyanakkor kijelentette, hogy nyilvánvalóan meg kell majd adni az irányelveket és többféle elképzelés van. Az egyik szerint mindenkit az eredeti vakcinával kellene beoltani, azonban a miniszter szerint több dolog szól ellene, mint mellette.

A miniszter hangsúlyozta: a legújabb megbetegedéseket a korábbi verzióknál sokkal agresszívabb delta variáns okozza. A valószínűsíthető negyedik hullámra fel van készülve a magyar egészségügy, de az már egyéni felelősség, hogy milyen súlyos lesz, mekkora terhet ró az ellátórendszerre. Kásler szerint az egyetlen hatékony prevenciós lehetőség a negyedik hullám ellen az oltás.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.