2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Pénteken dönt a Fitch Ratings hitelminősítő a magyar osztályzatról. Bár a felminősítés mellett vannak érvek, a hitelminősítő valószínűleg a jobb osztályzattal megvárja a választásokat.

Várhatóan óvatos marad a Fitch Ratings pénteken, amikor dönt a magyar osztályzatról - derül ki Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzőjének előrejelzéséből.



A Fitch jelenleg BBB mínusz osztályzat mellett a felminősítést valószínűsítő pozitív kilátással tartja nyilván Magyarországot. A szakember szerint jobb osztályzat mellett is szólnak érvek, például a mérséklődő államadósság, a bankok mérlegének tisztulása és a gazdasági növekedés üteme.

Ugyanakkor a Fitch szakemberei jó eséllyel a választások utánra hagyják a felminősítést. Azelőtt ugyanis szeretnék megismerni, hogy az új kormány milyen gazdaságpolitikai lépéseket tervez és ezek milyen makrogazdasági folyamatokat vetítenek előre, majd ezt követően döntenek majd az esetleges jobb besorolásról.



Németh Dávid rámutatott arra is, hogy Magyarország a régión belül a hátsó sorban foglal helyet: a magyar osztályzat a három nagy hitelminősítőnél (Fitch Ratings, Moody’s, Standard&Poor’s) több szinttel gyengébb mint Csehországé, Lengyelországé vagy éppen Szlovákiáé.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!