2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Egy helyet rontva, immár Bulgária mögött található Magyarország a Transparency International korrupciós listáján.

Közzétette a Transparency International a tavalyi évre vonatkozó korrupciós jelentését, benne az egyes országok Korrupcióérzékelési Indexével.

A listán Magyarország 42 ponttal szerepel, ez a tavalyi negatív rekordhoz képest is újabb egy ponttal rosszabb eredmény. Ez azt is jelenti, hogy Magyaroroszág a tavalyhoz képest egy pontot javító Bulgária mögött immár a legkorruptabb uniós országnak számít a szervezet értékelése szerint.

Magyarország ezzel az eredménnyel az összesített listán a 77. helyre került, holtversenyben Kuvaittal, Burkina Fasóval vagy éppen Vietnámmal. (A lista itt böngészhető.)

Bulgária mellett az uniós országok listáját záró Románia is javítani tudott eredményén egy pontot, de a lista elején inkább a romló mutatók jellemzőek. Az első helyen 90 ponttal álló Dánia mögött Finnország és Új-Zéland is rontott az eredményén, ahogy a tavalyi top 10-ből összesen kilenc ország.

Ukrajna egyébként 33 ponttal a 116., Oroszország 28 ponttal a 137. helyen szerepel a listán.

A hírre reagált a Kormányzati Tájékoztatási Központ is. Bár a válasz lényegét feltehetően a legtöbb újságolvasó ember meg tudja tippelni, a szöveget itt változtatás nélkül közöljük:

"Érdekes, hogy a Transparency International sem a brüsszeli bürokráciát, sem az Európai Parlamentet nem vizsgálta, ők lemaradtak a listáról.
A Transparency International ahhoz a Soros-hálózathoz tartozó szervezet, amely a dollárbaloldal korrupciós botrányában és a brüsszeli korrupciós botrányban is nyakig benne van. Ez a hálózat pénzeli a hazai és a nemzetközi baloldal kampányát és szolgálja azt minden hazug jelentésével."

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!