<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány nevéből a második közt így ki is húzták.

Semjén Zsolt április végén nyújtotta be a törvényjavaslatot, a csütörtök éjjeli Magyar Közlönyben pedig megjelent a rendelet: az egyetemekhez hasonlóan vagyonkezelővé alakították Schmidt Mária Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványát.

A konkrét, elrendelt lépés az volt, hogy az alapítványt "közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványként" vették bírósági nyilvántartásba. Emiatt kicsit egyszerűsítettek a nevén is, kihúztak belőle egy "közt", most már Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány néven fut.

A következő lépés az új alapítvány állami vagyonhoz való juttatása lesz, ami onnanól kezdve nem számít majd közpénznek.

Az alapítványhoz tartozik a Terror Háza mellett a XX. Század Intézet, a XXI. Század Intézet, a Habsburg Történeti Intézet, a Kommunizmuskutató Intézet és a Kertész Imre Intézet.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.