<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A jövőben a munkaadó és az alkalmazott egyezkedhet a home office-ról a már késznek tekinthető új távmunkaszabályok szerint. Az otthoni munkára 16 100 forint havi rezsiátalány is jár majd, adómentesen.

Véglegesítették a munka törvénykönyvének módosítását, mely a távmunka új szabályait fekteti le, írja a kormányhoz jól bekötött Magyar Nemzet. A módosító a lap szerint hamarosan a parlament elé kerülhet.

A legfontosabb újdonság az lesz, hogy a jövőben nem lehet egyoldalúan elrendelni a folyamatos távmunkát, még a járványhelyzet súlyosbodása esetén sem. A home office a munkaadó és a munkavállaló megegyezése szerint alakulna. A dolgozó maga is kérheti az otthoni munkavégzést, és a munkaadóval közös alku határozná meg, melyik napokon lehetne távmunkában dolgozni.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

hirdetés

A másik fontos változás az lesz, hogy a munkaadó adómentes rezsiátalányt fizethet a munkavállalónak a home office-os időszakra, melynek értéke a korábbi tervek szerint a mindenkori minimálbér tíz százaléka lenne havonta, vagyis 16 100 forint. A térítés összegéből a munkavállaló a gáz, a villany és a víz ára mellett az internetszolgáltatás költségét is állhatja.

Abban pedig nem lesz változás, hogy továbbra is a munkaadónak kell az otthoni munkavégzéshez szükséges eszközökkel ellátnia a dolgozókat, és azok használatáról és a biztonságos munkavégzés otthoni körülményeiről szintén a foglalkoztatóknak kell gondoskodniuk.

(Magyar Nemzet)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.