<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Közleményt adott ki a Honvédelmi Minisztérium.

A felvételi szabályok változása nem érinti az önkéntes katonai szolgálattal megszerezhető többletpontokat - írta a Honvédelmi Minisztérium (HM). A kormány döntése értelmében azok a fiatalok, akik önkéntes katonai szolgálatot (öksz) vállalnak, továbbra is felvételi pluszpontokra lesznek jogosultak.

A többletpontok maradnak. Fotó: DepositphotosA többletpontok maradnak. Fotó: Depositphotos

Szakkiképzés nélkül, legalább hat hónapos szolgálat vállalása esetén 16 többletpontra, szakkiképzéssel kiegészítve 32 többletpontra számíthatnak a felsőoktatásba felvételizők. Folytatólagosan még hat hónap szakkiképzéssel egybekötött szolgálat vállalásával akár további 32 pont szerezhető.

Az önkéntes katonai szolgálattal a Magyar Honvédség olyan fiatalokat szólít meg - emelték ki -, akik kénytelenek egy időre tanulmányaikat szüneteltetni.

Vagy azért, mert sikerült bejutniuk az általuk kiválasztott szakképzési, felsőoktatási intézménybe, vagy valamilyen oknál fogva el kellett halasztaniuk tanulmányaik megkezdését, az átmeneti időre pedig stabil foglalkoztatási és kereseti lehetőséget kerestek.

"Ez a katonai szolgálati forma nem csupán egyfajta segítség arra az időre, amíg nem tudják folytatni tanulmányaikat a fiatalok, hanem fontos élettapasztalat is, hiszen olyan, a civil életben is hasznosítható kvalitásokkal gazdagítja a résztvevőket, amelyekkel az élet bármely területén helyt tudnak állni" - áll a HM közleményében.

(MTI)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.