<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

"Szeretettel: Zsuzsa" - zárta sorait a miniszterelnöki megbízott Orbán Viktornak írt legfrissebb levelében. Lemondását okafogyottnak tarja. Közben az ügy péntek délutáni újabb fordulata: mégis lemond, ki kell pakolniuk az irodából.

Ahogy arról az Mfor.hu is beszámolt, Orbán Viktor miniszterelnök tusványosi beszéde miatt lemondott a miniszterelnökkel baráti viszonyt ápoló társadalmi felzárkóztatásért felelős miniszterelnöki megbízottként dolgozó Hegedüs Zsuzsa. A szociológus levelében az Orbán Viktor által elmondottakat "tiszta náci beszéd"-nek minősítette.

A miniszterelnök válaszát Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója tette közzé Facebook-oldalán. Orbán Viktor rövid levelében azt írja:

"Te sem gondolhatod komolyan, hogy húsz év közös munka után rasszizmussal vádolj engem. Te tudod a legjobban, hogy Magyarországon az antiszemitizmus és a rasszizmus ügyében kormányom a zéró tolerancia politikáját követi.
Ezer éve ismerjük egymást. Tudhatod, hogy fölfogásom szerint a Jóisten minden embert a saját képmására teremtett. Ezért a magamfajták esetében a rasszizmus ab ovo ki van zárva.
Döntésedet egyébként sajnálom. Tudomásul veszem"

- szól a hivatalos pecséttel, ám csak "Viktor"-ként aláírt levél.

Orbán Viktor miniszterelnök Tusványoson. Fotó: MTI/Koszticsák SzilárdOrbán Viktor miniszterelnök Tusványoson. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Aztán a levélváltás tovább folytatódott. A szociológus erre újabb hosszú levélben válaszolt:

A történet következő állomásva az volt, hogy Orbán Viktor csütörtökön Bécsbe látogatott, a Karl Nehamerrel közös sajtótájékoztatóján tusványosi beszédére is kitért, ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott:

„Az, hogy néha félreérthetően fogalmazom, az előfordul. De arra kértem a kancellár urat, hogy legyen kedves minden ezzel kapcsolatos információt kulturális kontextusba helyezni, mert Magyarországon ezek a kifejezések, mondatok és az a pozíció, amit én képviselek, az egy kulturális, civilizációs pozíció. Szeretném megismételni, hogy büszke vagyok azokra az eredményekre, amelyeket Magyarország rasszizmussal szemben eredményként az elmúlt években elkönyvelhetett”.

Most a Mandiner.hu birtokába jutott egy levél, amelyben többek között arról írt Hegedüs:

„Kedves Viktor! Most olvastam a mai, Bécsben adott nyilatkozatodat, amivel nyilvánosan elhatárolódtál a „nem tudom, hogy” a szövegbe került inkriminált mondatoktól.

(...) 20 évi ismeretségünk és barátságunk következtében azt is tudom, hogy ez a nyilvános korrigálás mibe került neked, ezért még annál is jobban értékelem a mai lépésedet, mint amit maga a téma indokol. Olyannyira, hogy az első reakcióm az volt, hogy ezzel a nyilvános megszólalással a lemondásom is okafogyottá vált. De ami még fontosabb, ezt, némi gondolkodás után, néhány órával később is így gondolom, azaz okafogyottnak tartom.

(...) Úgyhogy, ahogy 2010 előtt is és természetesen utána is, függetlenül attól, hogy hivatalosan a főtanácsadód vagyok vagy nem, a segítségemre a továbbiakban is, az elmúlt 20 évhez hasonlóan, számíthatsz".

(...)

Szeretettel: Zsuzsa”

A Mandiner.hu cikke egyúttal megjegyzi: már csütörtök este az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról beszélt Hegedüs, hogy büszke arra, amit Orbán Bécsben mondott.

Frissítés:

Hegedüs Zsuzsa mégis távozik a posztjáról - adta hírül péntek délután az Index.

„Én adattam ki a levelet, miután odaadták nekem a Viktor nyilatkozatát, ami Bécsben hangzott el. Azért lássuk be, ez egy komoly önkritika volt a részéről” – mondta a Telexnek Hegedüs Zsuzsa arra reagálva, hogy csütörtökön megjelent egy neki tulajdonított levél a Mandineren.

"A levél nem azt jelenti, hogy visszavonom a lemondásomat vagy hogy visszalépek. Csak miután én is nyilvánosan kritizáltam meg őt, úgy tisztességes, hogy nyilvánosan ismerjem el azt is, hogy képes volt meglépni azt, amit meg kellett azok után, amit írtam neki és aminek ilyen visszhangja lett” – mondta a Telexnek.

A portálnak azt is elmondta, hogy úgy gondolja, Orbán egyébként nem fog reagálni az újabb levélre, az ő munkaviszonya pedig aligha fog változni, ugyanis már keresték a titkárságvezetőjét, hogy ki kell pakolniuk az irodából.

 

 

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.