<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi a béke ára Ukrajnában és ki fizeti meg? Lesz-e hitel Magyarországon?

Találkozzon személyesen neves külpolitikai szakértőkkel és bankvezérekkel!

Klasszis Klub Live - először élőben, személyesen, Budapesten!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. március 23.

Jelentkezzen most!

Az emberi erőforrások korábbi minisztere újra kormányzati megbízást kapott.

Magyarország nyugállományú emberi erőforrások miniszterét, a  Magyar Tudományos Akadémia doktorát – Dr. Kásler Miklós orvosprofesszor urat a licenc képzés továbbfejlesztéséért, valamint az  egészségügyi szakmai továbbképzés rendszerével kapcsolatos kormányzati feladatokban való közreműködésért felelős miniszterelnöki biztossá nevezem ki - írja a csütörtök éjjel megjelent Hivatalos Értesítőben megjelent miniszterelnöki utasításban Orbán Viktor.

Kásler Miklós újra kormányközelben. Fotó: MTI
Kásler Miklós újra kormányközelben. Fotó: MTI

Az utasítás szerint Kásler Miklós ebben a minőségében 

  • áttekinti a  szakorvosok, szakfogorvosok, szakgyógyszerészek és szakpszichológusok licenc képzési rendszerét, és javaslatot tesz az egészségügyért felelős miniszter részére a képzési rendszernek a licenc vizsga szélesebb körű alkalmazását lehetővé tevő továbbfejlesztésére;
  • közreműködik az  orvosok, fogorvosok, gyógyszerészek és az  egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképesítéssel rendelkező személyek szakmai továbbképzési rendszerét érintő szakmai koncepciók kidolgozásában, amely kiterjed a  szakmai követelmények tekintetében döntési jogkörrel rendelkező szakmai  testületek működésének áttekintésére és a  vizsgáztatás, illetve a  vizsgakövetelmények normatív rendszerének kialakítására is.

Tevékenységét a miniszterelnök az egészségügyért felelős miniszter útján irányítja (aki jelenleg Pintér Sándor belügyminiszter). Az utasításban hivatkozott jogszabály szerint Kásler Miklós a miniszterelnök által meghatározott mértékű díjazásra és kormányrendeletben meghatározott juttatásokra jogosult.