<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A 220 milliárdos beruházás győztese azért megdöbbentő, mert az összeg meghaladja a nyertes cég elmúlt húszévnyi összes árbevételének a kétszeresét. Ez valószínűleg világrekord.

A 220 milliárdos gigaberuházás győztese a Dömper Kft., tulajdonosa pedig Abronits Róbert - írja a valaszonline.hu.  A feladat egy 15,4 kilométeres gyorsforgalmi útszakasz építése, és itt következik az újabb világcsúcs, kilométerenként 14 milliárd forintos rekordáron. Egyébként Magyarország számára egy nagyon fontos útszakaszról van szó, hiszen a Bicskét és Esztergomot összekötő M100-as egy részét kell megépítenie a Dömper Kft-nek.

Egy szorgalmas dömper. (forrás: NIF)Egy szorgalmas dömper. (forrás: NIF)

A Völner család és az Abronits család a valaszonline.hu újságírója szerint szoros üzleti kapcsolatban áll egymással, méghozzá a Régió TV Esztergom (RTVE) média cégen keresztül. Az RTVE irodáit közvetve az exállamtitkár fia, Völner Marcell birtokolja, míg az üzemeltető vállalkozást Abronits Róbert. A szerző úgy gondolja, hogy a közös szálak a szülőföldhöz is visszavezethetők, hiszen mindkét család nyergesújfalui.

A valaszonline szerint további gyanús szálak is vannak. Például Völner fiának mesés vagyongyarapodása. 2020-ra a semmiből egy milliárdos cégvagyona lett az ifjúnak egy olyan hölgyön keresztül, aki Abronits Róberttel áll szoros üzleti kapcsolatban.

A családja is szépen gazdagodott. Fotó: kormány.huA családja is szépen gazdagodott. Fotó: kormány.hu

Abronits Róbert egyébként is izgalmas személyiség. Résztulajdonosa volt a bedőlt Viadom Zrt.- nek, amely félezer alvállalkozójának nem fizette ki a tartozását. Ennek ellenére a vállalat az utolsó pillanatig szponzorálta a volt SZDSZ-elnök és gazdasági miniszter, Kóka János családjához köthető vitorlásversenyeket. A Viadom Zrt. tündöklésének és bukásának ideje is szorosan összefügg a Kóka-korszakkal.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.