<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A nap legfontosabb háborús eseményei egy csokorban.

  • A béke megteremtése érdekében egy adott pillanatban tárgyalóasztalhoz kell ülni Oroszországgal - mondta Emmanuel Macron francia elnök. Egy újságíró megkérdezte, mit mit értett azon, hogy "nem szabad Oroszországot megalázni"? Erre Macron kifejtette: az Európai Unió továbbra is határozottan elítéli az orosz agressziót és támogatni fogja Ukrajnát, de nem igaz, hogy meg akarná megsemmisíteni az orosz népet. Az európaiak egy kontinensen osztoznak, Oroszország "félelmetes erő", és ugyanott marad, ahol eddig volt, így ahhoz, hogy Ukrajna győzzön és a harcokat leállítsák, az ukrán államfőnek tárgyalnia kell Oroszországgal és az európaiaknak is ott kell ülniük a tárgyalóasztalnál, hogy a biztonsági garanciával hozzájáruljanak a tárgyalások sikeréhez.
  • "Oroszország nem fog megállni Ukrajna határán, hanem tovább akar menni és le kívánja igázni a többi európai nemzetet is" - jelentette ki az ukrán államfő, akinek mintegy tízperces beszédét képernyőkön nézték végig a cseh képviselők, szenátorok, valamint a kormány tagjai. "Ukrajnában Európa jövőjéért folyik a harc" - hívta fel a figyelmet Volodimir Zelenszkij, aki köszönetet mondott Csehországnak, hogy fegyvereket szállít országának és befogadott több százezer ukrán menekültet.

Zelenszkij a cseh parlament előtt beszélt. Fotó: president.gov.uaZelenszkij a cseh parlament előtt beszélt. Fotó: president.gov.ua

  • Joe Biden amerikai elnök azt mondta, Amerika átmeneti silókkal segítené az ukrán gabonaexportot.
  • A volt orosz elnök, Dmitrij Medvegyev egy cseppfolyósított földgázról szóló üzlet kapcsán azt írta, kérdéses, hogy Ukrajna két év múlva még rajta lesz a térképen.
  • Kritikus szakaszban van az ukrajnai háború amerikai tisztviselők szerint. Olyan fordulóponthoz érkeztek az események, amely meghatározza a háború hátralévő részét. Vagy az oroszok elérik Szlovjanszkot és Kramatorszkot, vagy az ukránok megállítják őket. Ez pedig sorsdöntő pont lehet.
  • A brit terrorelhárítók letartóztattak egy 40-es éveiben járó férfit a Gatwick repülőtéren, akit azzal vádolnak, hogy Nagy-Britanniában kémkedett Putyinnak.
  • Vitalij Kiszeljov, a csak Moszkva által függetlennek elismert "Luhanszki Népköztársaság" belügyminiszter-helyettese szerda reggel a TASZSZ hírügynökségnek azt mondta, hogy az Azot földalatti bunkerjeiben és műszaki folyosóin 1000-1200 civilt, köztük 127 gyereket tarthatnak fogva az ukrán egységek. Az üzemben lévő fegyveresek száma Kiszeljov szerint mintegy 2500 lehet, akik közül 500-600 külföldi. Számukra az orosz védelmi minisztérium felajánlotta a "mariupoli típusú megadás" lehetőségét.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.