2p

Az oktatási ombudsman egyelőre nem tud választ adni arra, van-e helye pártpolitikai idézetnek a csütörtökön átadott csepeli Jedlik Ányos Gimnáziumban, a Belügyminisztérium pedig úgy véli, nem az ő, a kormány, a köznevelési államtitkárság vagy a Klebelsberg Központ feledata dönteni a köznevelési intézmények belső tereinek dekorációjáról.

Orbán Viktor egy 2020-ban elmondott beszédében nevezte meg Magyarország hét törvényét. Ezek: 

  1. Haza csak addig van, amíg van, aki szeresse!
  2. Minden magyar gyermek újabb őrhely!
  3. Az igazság erő nélkül keveset ér!
  4. Csak az a miénk, amit meg tudunk védeni!
  5. Minden mérkőzés addig tart, amíg meg nem nyerjük!
  6. Határa csak az országnak van, a nemzetnek nincs!
  7. Egyetlen magyar sincs egyedül!

Ezek a "bölcsességek" kerültek fel a csütörtökön átadott csepeli Jedlik Ányos Gimnázium falára, hogy hogyan, arról a közoktatási intézmény igazgatójának sem volt fogalma.

Aáry-Tamás Lajos oktatási ombudsman az RTL Híradónak elmondta, hogy panaszt kapott az ügyben, ezért vizsgálatot indított. Arra a kérdésre azonban, hogy szerinte van-e helye pártpolitikai idézetnek egy közoktatási intézményben, azt felelte, erre egyelőre nem tud választ adni, a vizsgálat lezárultáig nem tud nyilatkozni az ügyben. A vizsgálat során az iskola igazgatóját és a tankerület vezetőjét is meg fogja keresni, az eredményről pedig tájékoztatja majd a nyilvánosságot.

Németh Szilárd is a Jedlik Ányos Gimnáziumban végzett. Fotó: MTI
Németh Szilárd is a Jedlik Ányos Gimnáziumban végzett. Fotó: MTI

Az RTL Híradójának megkeresésére a Belügyminisztérium pedig azt írta, hogy nem a kormány, a Belügyminisztérium, a köznevelési államtitkárság vagy a Klebelsberg Központ dönt a köznevelési intézmények belső tereinek dekorációjáról.

A Jedlik Ányos gimnáziumba járt egykoron Németh Szilárd, amelyet - mint arról a Napi beszámolt - 22 milliárd forintos állami támogatásból újították fel, illetve egy új épületrészt is felhúztak az intézménynek. Az iskolában színháztermet, sportcsarnokot, szaktantermeket, könyvtárt és kápolnát is kialakítottak.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!