2p

Erről beszélt a PDSZ országos választmányi tagja.

Látnak némi lazulást a kormány részéről a pedagógus-szakszervezetek, de sem a sztrájkövetelések, sem pedig a státusztörvény ügyében nem történt előrelépés azon a szerdai tárgyaláson, amin a kormány részéről Kisfaludy László köznevelésért felelős helyettes államtitkár vett részt, írja a Telex.

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) országos választmányi tagja szerint a kormány továbbra is kitart a státusztörvény mellett. A tervezet szerint június 1-jétől megszűnne a közalkalmazotti jogviszony, ehelyett a kormány köznevelési foglalkoztatotti jogviszonyt akar bevezetni. A változtatás ellen tiltakozó petíció indult, amit szerda reggelig több mint 19 ezren írtak alá.

Nagy Erzsébet hozzátette: a határidőkben látnak elmozdulást. Március 31-ig kellett volna elfogadni a pedagógusok béremeléséről szóló törvénymódosítást, de ez nem történt meg, amit Kisfaludy László államtitkár azzal magyarázott nekik, hogy az EU rugalmas volt. Elvileg június 1-én lépne életbe a státusztörvény, de a kormány képviselői szerint ez a dátum sincs kőbe vésve, valószínűleg tolódni fog, mondta a PDSZ képviselője.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!