<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón nagyon vicces kedvében volt, és trollkodva adta elő a politikusok távozását az egyetemi alapítványokból. Volt tegnap egy másik kijelentése is, ami jelenleg legalább akkora trollkodásnak tűnik, szerinte ugyanis milliós fizetése lesz a tanároknak.

A csütörtöki Kormányinfó hozott egy meglepően laza jelenetet, Gulyás Gergely ugyanis úgy vezette fel a mondanivalóját, mintha Varga Judit a miniszteri posztról mondott volna le, pedig mint utólag kiderült, nem erről volt szó, hanem az egyetemi kuratóriumi posztról. Ennek során a miniszter el is nevette végül magát.

A kancelláriaminiszternek volt egy másik csütörtöki megnyilatkozása is, amely a mostani állapotban még a fentinél is nagyobb trollkodásnak tűnik. Egy, a Mathias Corvinus Collegium által rendezett beszélgetésen az oktatást érintő kérdésre a miniszter úgy fogalmazott: méltánytalanul alacsony a pedagógusok bére. Hozzátette: a magyar kormánynak az EU-val kötött megállapodása azt szavatolja, hogy

"2025. január 1-jén egy pedagógus bére átlagosan bruttó 800 ezer forint lesz és két évre rá az egymillió forintot is el fogja érni".

Ehhez az európai uniós pénzek visszatartásának meg kellene szűnnie, ez március végén megtörténhet - mondta a miniszter, és kijelentette: a pedagógus szakszervezetek által támogatott politikai erők mindent megtesznek azért, hogy a tanárok ne kaphassák meg az országnak és nekik járó pénzeket. (MTI/mfor.hu)