2p

Hosszas interjút adott a köztársasági elnök, amelyben sok téma is előkerült, ezek közül válogattunk mostani cikkünkbe.

Svéd NATO-csatlakozás

A 24.hu azon kérdésre, hogy amióta hivatalban van, a magyar kormány mely döntésével nem értett egyet, példaként említve úgy fogalmazott:

annak örültem volna, ha a kormánytöbbség már hozzájárul Svédország NATO-csatlakozásának ratifikációjához. Az Országgyűlés szuverén jogköre, hogy ebben az ügyben döntést hozzon, én személyesen azonban azt gondolom, hogy ez már időszerű lenne.

A köztársasági elnök ezt az aggodalmát a miniszterelnöknek és a külügyminiszternek is jelezte már, és állítólagosan Orbán Viktortól azt az ígéretet kapta, hogy Magyarország nem lesz a svéd csatlakozás gátja.

Így vélekedik a köztársasági elnök. Fotó: Facebook/Novák Katalin
Így vélekedik a köztársasági elnök. Fotó: Facebook/Novák Katalin

Oktatás

Novák Katalin kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, hogy alapvetően jó tapasztalatai vannak a magyar oktatási rendszerrel, szereti az iskolát, ahová a gyerekei járnak, ugyanakkor személyes tapasztalataitól eltekintve egyetért azzal, hogy lenne tennivaló a magyar köznevelés terén.

A pedagógusok elégedetlenkedése kapcsán Novák Katalin szerint nemcsak a bérkérdésre gondol, véleménye szerint az összetett feladatot azt jelenti, hogy

hogyan tudjuk megteremteni és megőrizni a pedagógusok elhivatottságát, motivációját, hogyan lesz és marad vonzó a pedagógus szakma.

Hozzátette, azt tartja a legfontosabb kérdésnek, hogy ezek a szakemberek kellő megbecsültséggel, motiváltan, és lelkesedéssel végezhessék a munkájukat. Összességében a köztársasági elnök azért elégedettnek tűnik a közoktatás helyzetével, hiszen a 24.hu kérdésére egy tízes skálán hetesre értékelte azt.

Miért kellett a zongora?

Ahogy arról korábbi cikkünkben részletesebben is írtunk, a Sándor-palotába 2022 decemberében egy 66,4 millió forintos Stenway&Sons versenyzongora érkezett, nem ez volt azonban az egyetlen komolyabb beszerzés.

A portál kérdésére a zongoravásárlás kapcsán Novák Katalin végül elárulta, hogy miért döntöttek a beszerzés mellett:

kulturális programokon zeneművek zongoraművészek általi előadását szolgálja ez a versenyzongora.

(24.hu)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!