2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Meg kéne egyezni az Európai Bizottsággal, vészesen fogy az idő.

A hvg.hu cikke szerint a modellváltó egyetemek közül 18-nak három hónap múlva lejár az Erasmus és a Horizont programok finanszírozási szerződése – mindez azt jelenti, hogyha eddig nincs megállapodás az Európai Bizottság és a kormány között, elveszhet a lehetőség.

Mi lesz az egyetemistákkal?
Mi lesz az egyetemistákkal?
Fotó: Depositphotos

A portál brüsszeli forrásokra hivatkozva úgy fogalmaz, különösen sürgős lenne megoldást találni az Erasmus+ és a Horizont Európa programok finanszírozására, ugyanis az érintett 21 magyar egyetemből 18-nak júliusban lejár a szerződése. Ha eddig nem sikerül megállapodni,

nemcsak az intézmények diákjai, hanem a kutatók is elesnek az európai csereprogramoktól, finanszírozástól és együttműködésektől.

Megakadtak, azóta semmi

A hvg.hu emlékeztet, azt januárban Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter is elismerte, hogy megrekedtek a tárgyalások, de fejleményekről azóta sem érkezett hír, ráadásul Brüsszelben a portál kérdésére megerősítették, nem történt ilyesmi. Hozzátették, azt szeretnék, hogy Magyarország hozzájusson a forrásokhoz, és így a diákok és a kutatók is részt vehessenek a programokban.

A megoldáshoz egyébként nem egy megoldhatatlan feladatot kéne teljesíteni, a hírek szerint arról kéne megegyezni, hogy mi legyen a vagyonkezelő alapítványok kuratóriumaival, mert ezeket a Bizottság a jelenlegi formájukban még mindig összeférhetetlennek tartja. A leginkább vitatott pont a kuratóriumi tagok kiválasztásának folyamata.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!