TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Csak az új vezérigazgató kinevezéséig, várhatóan augusztus 1-jéig kapja Balogh Zsolt, a vezérigazgatói jogkört gyakorló általános helyettes a vezérigazgató 1,5 millió forintos havi fizetését a korábbi 650 ezer forint körüli helyettesi pénze helyett - nyilatkozta a cég igazgatóságának elnöke. Tizennégyen pályáztak hétfő délutánig a BKV vezérigazgatói posztra - tudta meg az MTI városházi forrásokból.

Tóthfalusi György elmondta, hogy a fővárosi önkormányzat gazdasági bizottsága május 27-én írta ki a vezérigazgatói pályázatot, ez azonban csak két héttel később jelent meg. Az új vezérigazgatóról július végéig dönt a szakbizottság, a poszt pedig augusztustól tölthető be. A gazdasági bizottság elé a BKV igazgatóságának elnökéből, a szakbizottság elnökéből és a főpolgármesteri hivatal közlekedési ügyosztályának vezetőjéből álló bírálóbizottság tesz javaslatot.

Tóthfalusi György cáfolta azt az interneten megjelent hírt, miszerint suba alatt döntöttek volna a megbízott vezérigazgató helyettesítési pénzéről. Mint mondta: röviddel azután, hogy az önkormányzat szakbizottsága megbízta Balogh Zsoltot a vezérigazgatói feladatok ellátásával, az igazgatóság is határozott az átmeneti időszakra szóló bérezéséről.

Az MTI a főpolgármesteri hivatalban úgy értesült, hogy tizennégyen pályáztak hétfő délutánig a BKV vezérigazgatói posztra. Postai úton még érkezhetnek újabb pályázatok, s így tovább bővülhet a vezérigazgatói posztra aspirálók száma.

A háromfős bíráló bizottság az MTI információi szerint szerdán ül össze és tekinti át a pályázatok feldolgozásával, értékelésével összefüggő kérdéseket, a bírálati módszereket. A bíráló bizottság a kinevezésre jogosult gazdasági bizottság július 29-i ülésére terjeszti majd be az értékelési javaslatát. A 14 eddigi pályázó névsora egyelőre nem publikus, sokan közülük egyébként a borítékon nem is tüntették fel a nevüket.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.