TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A dél-dunántúli régióban 2013-ig 43,5 milliárd forint áll rendelkezésre támogatási forrásként turisztikai fejlesztésekre a Regionális Operatív Programok (ROP) révén, ami több mint 100 milliárdos fejlesztést tesz lehetővé a térségben - mondta Sárdi Árpád, a Dél-dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság elnöke pénteken Kaposváron, egy turisztikai tanácskozáson.

A már beérkezett pályázatokban megfogalmazott célkitűzések azt mutatják, hogy az európai uniós források felhasználásával megvalósuló fejlesztések alapvetően megváltoztatják a Dél-Dunántúl turizmusának feltételrendszerét, közölte Sárdi Árpád.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere rámutatott: gazdaságélénkítő hatása is van annak, hogy milyen programokat, milyen környezetet tud kínálni egy adott település. Ma már nem elég vonzerő a befektetőknek a megfelelő gazdasági környezet, a szolgáltatásoknak, a szabadidő kellemes és hasznos eltöltésére lehetőséget biztosító rendezvényeknek is vonzónak kell lenniük - tette hozzá magyarázatként.

Kovács Miklós, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium turisztikai szakállamtitkára szerint örvendetes, hogy ismét divatossá vált a belföldi üdülés, mind népszerűbb az üdülési csekk, ami hozzájárult a belföldi turizmus erősítéséhez.

A szakállamtitkár a 2007 évről szólva jelentős előrelépésnek nevezte, hogy belföldi forgalom növekedése mellett nem csökkent a beutazó forgalom sem. Mintegy 7 millió vendég 20 millió vendégéjszakát töltött el a hazai szálláshelyeken. Közölte: a turizmus a jelenlegi becslések szerint 8,5 -9 százalékát adja a GDP-nek, s mintegy 500 ezer embert foglalkoztat, az aktív népesség 12,5 százalékát.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.