2011. január 31. 12:44

Változatlanul közlekedteti chraterjáratait a Travel Service az egyiptomi üdülőhelyekre, amelyek több mint ezer kilométerre vannak azoktól a városoktól, ahol közel egy hete a kormány ellen tüntetnek.

Farkas Attila, a Travel Service Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy Sarm al-Sejkben és Hurghadán semmilyen problémával nem találkoztak, a járatokat bérlő utazási irodák sem jeleztek változást.

Farkas Attila hangsúlyozta, hogy mint a gépeket biztosító légitársaság igazgatójának sem joga, sem lehetősége nem lenne leállítani a járatokat, az utakat ugyanis az utazási irodák rendelték meg és fizették ki.

Az utazás biztonságának megítéléséhez arra emlékeztetett, hogy a 2006-os budapesti események idején is több külföldi utazási iroda érdeklődött: vajon biztonságos-e Budapestre, vagy akár a Balatonra, Debrecenbe utazni. A helyzet ugyan nem ugyanaz, de a kormányellenes tüntetések az üdülőhelyektől nagyon távoli városok néhány utcájára korlátozódnak - mondta.

A Travel Service gépei hetente egyszer közlekednek Sarm al-Sejkbe és heti kétszer Hurghadába.

Menetrend szerint csupán az Airegypt közlekedtet járatokat Budapestről Egyiptomba, Kairóba. Az előző napokban a gépek jelentős késéssel ugyan, de közlekedtek. A hétfői menetrend szerint Kairóból 15 órakor érkezne a légitársaság gépe és 15.45-kor indulna vissza. A Budapest Airport honlapján délután 13 órakor még nem jelezték, hogy időben, vagy késve érkezik, illetve indul-e a járat.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.