TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A legtöbb honfitársunk vízparton kívánja eltölteni éves szabadságát - mondta el Nagy Gábor, a NagyUtazás.hu független utazási portál vezetője. A szervezett városlátogatások mellett a szakember kiemelte: adataik szerint a külföldön nyaralni vágyó magyaroknak a tavalyi évben - a június 1. és augusztus 31. közötti időszakban - 21,5 százaléka választott olyan úticélt, ahol élvezhette a tengerpart adta lehetőségeket.

Ha az előző évek ezen időszakát vizsgáljuk, ez mindenképpen folyamatos emelkedést jelent, hiszen 2003-ban 18,8 százalék, 2004-ben 19,4 százalék, 2005-ben 19,9 százalék, 2006-ban pedig 20,4 százalék volt a tengerpartot választók aránya az egész évi utaslétszámhoz képest.

Ha a 2008. I. félévi adatokat nézzük, 32,2 százalékot kapunk arányszámnak, mely egyértelműen mutatja, hogy az emelkedés ebben az évben is mindenképpen prognosztizálható.

A vendégéjszakák tekintetében is természetesen megfigyelhetők a növekvő arányok. Míg 2003-ban az egész évi vendégéjszakák számának 26,6 százalékát tették ki a tengerparti desztinációkban eltöltöttek, addig 2007-ben már 38,3 százalékra emelkedett ez az arányszám. Idén az első hat hónapban még nagyobb mértékre, 41 százalékra növekedett azon nyaralók éjszakáinak hányada, akik a vízpart közelségét preferálják külföldi nyaralásuk alatt.

A portál tapasztalata szerint kimondottan a nyári időszakban elég magas az Olaszországba utazók aránya az egész évi forgalom függvényében, az elmúlt két és fél évben hatvan százalék körül volt. A 2008. augusztus 31-i időszak még fog javítani az arányon.

Nagy Gábor szerint idén a sláger - a vízparti üdülések tekintetében - az észak-olaszországi tengerparthoz köthető utak. Bibione, Lido di Jesolo, Lignano apartmanjai igen felkapottak az elmúlt években, többen választják a többcsillagos szállodai szolgáltatások helyett az olcsóbb, önellátással foglalható apartmanokat.

Érdekes adat, ha csak Olaszországra összpontosítunk, hogy a 2007-es évben az egész évi foglalások tekintetében a három hónapra, úgymint júniusra, júliusra, illetve augusztusra a foglalások ötven százaléka esett.

Az olaszországi utazásokat a török, görög, spanyol valamint a horvát tengerpartokra induló nyaralóprogramok követik.

Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.