<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Budapest egy hellyel előre lépett, így ma a 22. legkedveltebb üzleti célpont Európában - derül ki a Cushman & Wakefield legfrissebb piackutatásából. Az erősödés az olcsó munkaerőnek és a jelentős fejlődési potenciálnak köszönhető, írja a Napi Gazdaság.

Európában jelenleg London és Párizs a legkedveltebb üzleti célpont, s bár Budapest csak a 22., az elmúlt évekhez képest fejlődött, így a régióban a második helyen áll Prága után, maga mögé utasítva Varsót, Bécset és Bukarestet is.

Noha kiemelkedő helyezésünk az olcsó munkaerőnek is köszönhető, ugyanakkor a szakképzettség tekintetében meglehetősen a sor végén állunk. Árendás Gergely, a WING vezérigazgató-helyettese arra is rámutatott, bár Budapest infrastrukturális szempontból sem áll túl jó helyen, a közelmúltban átadott autópálya szakaszok a következő felmérés idejére módosíthatnak a sorrenden.

Az üzleti lehetőségekkel kapcsolatban Árendás megjegyezte, 2010-ben jelentősen visszaeső irodakínálatra számíthatunk, árkorrekcióra is szükség lesz, melyet a kisebb fejlesztők nem fognak túlélni. A szakember azt is kifejtette, fontos átrendeződések várhatóak, a központtól távoli, nehezen megközelíthető, első generációs irodaépületeknek nincs sok jövője a piacon, írja a Napi Gazdaság.