TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2005. július 20. 12:31

Meglévő munkahelynél az oldott légkör a legfontosabb, de az állásváltoztatóknál a magasabb fizetés játszik döntő szerepet - derül ki a JobMonitor internetes állásportál legfrissebb felméréséből.

Aki már dolgozik valahol, azt nem elsősorban a kereset nagysága tartja a munkahelyen, de az állásváltoztatóknál a magasabb fizetés játszik döntő szerepet - derül ki a JobMonitor internetes állásportál legfrissebb felméréséből.

[ajanlo=303][igazitas=left/]A weboldal az első félévben mintegy 180 ezer online állást kereső válaszait értékelte. A portálon 2005 januártól júniusig megjelent mintegy 20 ezer álláshirdetést elemeztek. Abban, hogy egy munkavállaló ne változtasson állást, a válaszolók 44 százaléka szerint a jó munkahelyi légkör játszik elsődleges szerepet, a fizetés nagyságát 36 százalék tette első helyre, a munkaköri kihívást 20 százalék sorolta első helyre.

Az állásváltoztatás okaként a legtöbben (45 százalék) első helyre tették a magasabb fizetést, az érdekesebb munkakört 21 százalék választotta, a magasabb beosztást 12 százalék és a megkérdezettek 22 százaléka mondta azt, hogy mindenképpen változtatna.

Arra a kérdésre, hogy mennyi ideje keresnek állást az interneten a válaszadók 34 százaléka több mint három hónapja keresett aktívan állást, további 16 százalékuk két-három hónapja, 25 százalékuk néhány hete és szintén 25 százalékuk állította, hogy nem keres aktívan állást, de rendszeresen követi a hirdetéseket egy jobb álláslehetőség miatt.

A munkáltatók által leginkább keresett szakmáknak az értékesítési, a mérnöki, a pénzügyi, a számviteli, a biztosítási tevékenységek számítottak. Keresett volt még a telekommunikációs, a kereskedelemi képzettség. A munkavállalók leginkább az adminisztráció, a kereskedelem, az értékesítés, a marketing, a reklám, a PR, az ügyfélszolgálat területén érdeklődtek az elhelyezkedési lehetőségek iránt.

A Menedzsment Fórum korábban már beszámolt arról, hogy Jobpilot internetes álláshirdető cég Magyarországon elsőként elindította a vak és gyengénlátó álláskeresők esélyeit javító szolgáltatását, mellyel az oldalon található összes állásajánlat hanggal is elérhető.

A látássérült internetezők által használt szoftver automatikusan felolvassa a portálon elhelyezett hirdetések szövegét. A cég emellett külön szekciót hozott létre vakok és gyengénlátók számára, a munkáltatóknak pedig ingyenes hirdetési lehetőséget biztosít azoknál a pozícióknál, melyeknél elsősorban látássérült pályázók jelentkezését várják.

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.