Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Meglévő munkahelynél az oldott légkör a legfontosabb, de az állásváltoztatóknál a magasabb fizetés játszik döntő szerepet - derül ki a JobMonitor internetes állásportál legfrissebb felméréséből.

Aki már dolgozik valahol, azt nem elsősorban a kereset nagysága tartja a munkahelyen, de az állásváltoztatóknál a magasabb fizetés játszik döntő szerepet - derül ki a JobMonitor internetes állásportál legfrissebb felméréséből.

[ajanlo=303][igazitas=left/]A weboldal az első félévben mintegy 180 ezer online állást kereső válaszait értékelte. A portálon 2005 januártól júniusig megjelent mintegy 20 ezer álláshirdetést elemeztek. Abban, hogy egy munkavállaló ne változtasson állást, a válaszolók 44 százaléka szerint a jó munkahelyi légkör játszik elsődleges szerepet, a fizetés nagyságát 36 százalék tette első helyre, a munkaköri kihívást 20 százalék sorolta első helyre.

Az állásváltoztatás okaként a legtöbben (45 százalék) első helyre tették a magasabb fizetést, az érdekesebb munkakört 21 százalék választotta, a magasabb beosztást 12 százalék és a megkérdezettek 22 százaléka mondta azt, hogy mindenképpen változtatna.

Arra a kérdésre, hogy mennyi ideje keresnek állást az interneten a válaszadók 34 százaléka több mint három hónapja keresett aktívan állást, további 16 százalékuk két-három hónapja, 25 százalékuk néhány hete és szintén 25 százalékuk állította, hogy nem keres aktívan állást, de rendszeresen követi a hirdetéseket egy jobb álláslehetőség miatt.

A munkáltatók által leginkább keresett szakmáknak az értékesítési, a mérnöki, a pénzügyi, a számviteli, a biztosítási tevékenységek számítottak. Keresett volt még a telekommunikációs, a kereskedelemi képzettség. A munkavállalók leginkább az adminisztráció, a kereskedelem, az értékesítés, a marketing, a reklám, a PR, az ügyfélszolgálat területén érdeklődtek az elhelyezkedési lehetőségek iránt.

A Menedzsment Fórum korábban már beszámolt arról, hogy Jobpilot internetes álláshirdető cég Magyarországon elsőként elindította a vak és gyengénlátó álláskeresők esélyeit javító szolgáltatását, mellyel az oldalon található összes állásajánlat hanggal is elérhető.

A látássérült internetezők által használt szoftver automatikusan felolvassa a portálon elhelyezett hirdetések szövegét. A cég emellett külön szekciót hozott létre vakok és gyengénlátók számára, a munkáltatóknak pedig ingyenes hirdetési lehetőséget biztosít azoknál a pozícióknál, melyeknél elsősorban látássérült pályázók jelentkezését várják.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.